Nickerie.Net, zondag 05 april 2015


Randjietsingh: Suriname is aan het crashen

03/04/2015 - Naomi Hoever

PARAMARIBO - Fractieleider Radjkoemar Randjietsingh van Nieuw Front (NF) vindt het jammer dat de regering de afgelopen jaren niet naar de oppositie heeft geluisterd. “Suriname is aan het crashen”, verwoordt hij de ‘ongehoorzaamheid’ van de overheid in gesprek met de Ware Tijd, terugblikkend op de afgelopen vijf jaar.

Radjkoemar Randjietsingh.Radjkoemar Randjietsingh

Er is volgens hem geen ontwikkeling gebracht. "De productie is niet toegenomen. Brandstofbelasting is verhoogd terwijl wij hadden gewaarschuwd om het geleidelijk aan te doen." Voorts wijst hij op de miljoenen uitgaven van de overheid, zonder dat er een tegenprestatie tegenover staat.

BEP-parlementariër Ronny Asabina kijkt terug op een leerrijke en uitdagende periode. Hoewel er volgens hem dieptepunten zijn geweest heeft hij aan de andere kant een gevoel van optimisme. Hij zegt dat er op institutioneel gebied veel is veranderd ondermeer op het vlak van ICT en personele bezetting.

Als dieptepunt noemt hij de uitzetting van zijn partij uit de coalitie en de amnestie wet die 'door de keel van het volk is gedrukt'. Asabina is blij dat zijn fractie met hun bijdrage heeft gezorgd voor kwaliteitsverbetering in het parlement.

De waarnemend fractieleider van de A combinatie, Marinus Bee, blikt tevreden terug naar de verrichtingen van zijn fractie. "Wij hebben heel veel bereikt." Bee noemt de sociale wetten, de PSA-wet, de Wet opvang instellingen en de huisvestingswet. Volgens Bee was zijn fractie altijd op tijd aanwezig en vaak genoeg voltallig.

Voor Ronnie Tamsiran, waarnemend fractie leider van Pertjajah Luhur (PL) was de uitzetting uit de coalitie ook een bittere pil voor zijn fractie. "Aan het einde van de rit hebben wij gemerkt dat wij slachtoffer zijn geweest van een scenario." De fractieleiders van Doe en de Megacombinatie waren niet bereikbaar voor een reactie.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / dwt 05-04-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics