Nickerie.Net, maandag 06 april 2015


DNA hamert op antwoorden “valse munten”

31/03/2015 - Ivan Cairo

PARAMARIBO - De Nationale Assemblee wacht nog steeds op antwoord van de regering op de vraag of er vorig jaar valse Surinaamse munten in omloop zijn gebracht door een ondernemer. Dat dit heeft plaatsgevonden werd niet ontkend, maar hoe de vork in de steel zit is nog steeds niet duidelijk.

Deze kwestie werd maandag opnieuw door VHP-parlementariër Asiskumar Gajadien aangeroerd, nadat de regering hierop niet was ingegaan bij het beantwoorden van vragen. Gajadien merkte op dat in plaats van "kisten vol spijkers", kisten vol valse munten bij de verdachte ondernemer zijn aangetroffen.

Minister van Financiën, Andy Rusland, merkte op dat er juridische angels kleven aan deze kwestie. Wat die juridische angels zijn, gaf hij niet prijs. Hij deelde het parlement mee dat minister Edward Belfort van Justitie en Politie beter in staat zou zijn het college hierover te informeren. Dinsdag begint de tweede ronde van de begrotingsbehandeling 2015 in De Nationale Assemblée.

Volgens Gajadien is in Nickerie een Chinese ondernemer als verdachte aangehouden in deze zaak. Zonder dat er sancties tegen hem zijn getroffen zou de man in vrijheid zijn gesteld. Vorig jaar deed de Ware Tijd navraag hierover bij de politie. De afdeling Public Relations gaf aan geen informatie te hebben over deze kwestie.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / dwt 05-04-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics