Nickerie.Net, maandag 06 april 2015


PL houdt met V7-partners optocht in Nickerie

Honderden auto’s en een veelvoud aan sympathisanten hebben op zondag deelgenomen aan de optocht die de Pertjajah Luhur (PL) samen met haar V7-partners in Nickerie heeft gehouden . De enthousiaste deelnemers hadden zich nabij de Henarbrug verzameld, waar zij omstreeks vier uur ’s middags onder begeleiding van de politie over de brug gingen.

6dbcb75d0b1ecfdaabdca101bc01aae5.jpg___pl2.jpgHonderden auto's namen zondag deel aan de optocht die de Pertjajah Luhur samen met haar V7-partners in Nickerie hield.

Toppers en leden van de diverse V7-partijen wandelden onder muzikale begeleiding van een brassband en majorettes de Henarbrug over, waarna zij in een kilometerslange stoet van auto’s richting het PL-partijcentrum reden. Gestoken in partijtenue en met wapperende vlaggen, heeft de achterban van de V7-partijen duidelijk laten zien aan wie zij hun ondersteuning geven. De optocht wordt als zeer geslaagd beschouwd.

PL-voorzitter Paul Somohardjo en William Waidoe, de DNA-kandidaat van Nickerie die op nummer 2 van de V-7 lijst staat, waren zichtbaar tevreden over het grote aantal deelnemers aan de optocht, alsook het veilige verloop ervan. “Waidoe is ijzersterk in Nickerie", meent een van de deelnemers aan de optocht. Waidoe zei kort na de optocht dat indien Nickerianen verandering willen, dan moet hun denken en doen ook veranderen. Er zou een mind shift moeten komen om onder meer de rijstsector tot grotere ontwikkeling te brengen. Dat rijstboeren zich moeten verenigen is volgens de bedrijfseconoom uitermate belangrijk. Het enige wat de overheid zou moeten doen is faciliterend optreden, onder meer op het stuk van afzetmarkten.

De V7-kandidaat maakt zich sterk voor de ontwikkeling van de agrarische sector in Nickerie, waarbij zeker aan de rijstboeren extra aandacht zal worden besteed. Echter zullen de Nickerianen in deze eerst hun denken en doen moeten veranderen. De landbouw zal anders aangepakt moeten worden, stelt Waidoe. Ook op de Nickerianen in diaspora doet hij een beroep om terug te komen naar Suriname en te helpen bij de ontwikkeling van het land. “Nickerie zouden we kunnen maken tot een metropool", stelde Waidoe.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / NSS 06-04-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics