Nickerie.Net, dinsdag 07 april 2015


VHP voorzitter: Op 25 mei wederopstanding van ons geliefd Suriname

Tijdens een zeer druk bezochte  VHP-meeting, te Saramaccapolder, in het district Wanica, gaf VHP voorzitter Santokhi aan dat we op 25 mei aanstaande de wederopstanding zullen vieren van ons geliefd land Suriname.  We zullen de wederopstanding vieren van: Surinaamse economie, Surinaamse welvaart en de hoop van onze natie. De goede tijden en de goede dagen zullen komen.

Volgens de VHP voorzitter wordt door de president gesproken over de bestrijding van de armoede terwijl de armoede zelf door de huidige regering is gecreŽerd. Zij zorgt ervoor dat het volk armer wordt. Er wordt enorm veel staatsgelden verspild, er wordt geld uitgedeeld aan loyalisten. Heeft men zich afgevraagd vanwaar al dit geld komt?

Het geld voor de staat komt niet zomaar binnen, dat komt op basis van onze verdiensten, die steeds minder wordt. Suriname is vrijwel geheel afhankelijk van 2 natuurlijke hulpbronnen namelijk van  olie en goud.  Als de prijzen van deze producten dalen worden de inkomsten van ons land ook aanzienlijk minder, dit gebeurt nu al. 

Staatsolie heeft dit jaar 24 miljoen dollar minder uitgekeerd aan de overheid ten opzichte van vorig jaar, maar toch merken we dat de uitgaven van de regering steeds meer toenemen. Er worden keer op keer leningen afgesloten en de regering blijft maar uitgeven. Weet u wat voor gevolgen dit zal hebben voor het land en voor u?

We hebben dit al vaker meegemaakt, dat de Staat haar schulden niet kan nakomen en het begint nu al, we hebben een lijst  in het parlement gezien, namen van hardwerkende Surinaamse ondernemers die maar niet betaald kunnen worden. Hoe gaat uw salaris uitbetaald worden?

Hoe gaat uw kinderbijslag betaald kunnen worden? Hoe gaat uw AOV uitbetaald worden? Als de overheid zo door blijft gaan met uitgeven, zonder extra inkomsten te creŽren zullen grote problemen zich voordoen. Daar willen wij u voor behoeden. Men het gaat het land, het volk, uw kinderen, de volgende generatie als hypotheek gebruiken voor de schuldenlast.

Straks zal men weer devalueren en uw spaargelden weer waardeloos maken. Uw geld zal minder waarde hebben. En dat kunnen wij niet accepteren. Onze partij heeft een duidelijke visie. Een visie die veel verder reikt dan dit jaar of volgend jaar. Daarom wij Vision 2030 ontwikkeld.

 Wij willen welvaart creŽren voor generaties die er nog  moeten komen. Daarvoor hebben wij ons partijprogramma. Bij ons zullen ondernemers met open armen worden ontvangen en worden gestimuleerd om steeds meer te ondernemen.  Dit willen wij doen door goedkoop kapitaal te brengen; door belastingkortingen te geven en subsidies te verstrekken voor startende ondernemers. Want ondernemerschap moet de basis worden van de Surinaamse economie, dat is een veilige basis.

Niet onze natuurlijke hulpbronnen, waarbij we afhankelijk zijn van buitenlandse bedrijven en de prijzen die zij ons daarvoor betalen, maar wij zelf, onze ondernemerschap en ons eigen kunnen! Als er een ding is duidelijk is geworden tijdens onze ďmeet the peopleĒ campagnes, dan is het dat wij Surinamers ontzettend veel kennis en vaardigheden hebben. 

En misschien nog belangrijker, u heeft de wil om vooruit te komen.  Het is onze taak als de toekomstige regering van Suriname ervoor te zorgen dat u de mogelijkheid krijgt om uw ondernemerschap, uw ambitie, uw droom van een betere toekomst waar te maken. Een beter en sterker Suriname begint bij u.

VHP mediacommissie

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /Ingezonden 07-04-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics