Nickerie.Net, zondag 12 april 2015


Padieboeren blijken toch niet tevreden te zijn

Nadat vertegenwoordigers van de rijstboeren met ministers Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en Winston Lackin van Buitenlandse Zaken zaterdag de handen geschud hadden, bleek buiten van alles mis te zijn gegaan. Boeren waren bij het kantoor van LVV aan het wachten op het resultaat en toonden zich ontevreden over de uitkomst. Algoe zei na afloop dat er overeenstemming met de drie boeren organisaties was bereikt.

20f9e3bc7552b945280bb12607696e47.jpg___menigte_voor_lvv_5.jpgBuiten bleek de situatie zo rumoerig aan toe te zijn gegaan dat Bramdew Rampedarath van de Vereniging van Padi Producenten werd aangevallen. Radja Ahmadkha, onafhankelijke vertegenwoordiger zei dat hij niet eens is met het resultaat. Hij wil net als zijn medestanders geld zien en niet een deel in natura ontvangen.

Harrinanan Oemraw zegt aan Starnieuws dat hij en zijn leden teleurgesteld zijn in de tegemoetkoming van de overheid. "Nu krijgen we SRD 201 aan geld, een zak npk-mest en een zak ureum. Deze twee kosten samen SRD 235. Zo komt de regering op een bedrag van SRD 436. Wij hadden graag vijf zakken ureum gewild".

Oemraw merkt op dat beide ministers aangaven dat zij niets meer kunnen doen. De SPBA-topman zegt een afwachtende houding te nemen en kijken wat er zal gebeuren. Volgens Oemraw heeft Assembleelid Rashied Doekhie beloofd te werken aan verlaging van het rentepercentage van de banken. Momenteel worden er percentages van tussen de 12- 15 procent gehanteerd. Doekhie en Premdew Lachman waren ook aanwezig op de bespreking. Lachman zei aan Rasonic televisie dat hij verbaasd is over de commotie die buiten is ontstaan. Tijdens de vergadering is er volgens hem overeenstemming bereikt.

Parmanand Mohan heeft 80 hectare ingezaaid. Ook hij is ontevreden. Hij zegt dat ze verliezen lijden en dat deze sector geen toekomst biedt. Soeniel Persaud heeft 250 hectare ingezaaid. "Dit is mijn laatste seizoen hier. Ik zal ophouden met de rijstsector, want ik lijd alleen maar verliezen. En landbouwer zijn betekent erg hard werken", meent Persaud.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /NSS 12-04-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics