Nickerie.Net, dinsdag 14 april 2015


Somohardjo: Ruim 5000 mensen worden in dienst genomen

De voorzitter van Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo, beschikt over een ordner vol met namen van mensen die op diverse ministeries in dienst moeten worden genomen. "Het gaat om ruim 5000 personen die in februari alleen op diverse ministeries in opdracht van het kabinet van de president in dienst zijn genomen", constateert Somohardjo. Hij toont Starnieuws de namen en de brieven die geschreven zijn door raadsadviseur Jules Wijdenbosch.

850a57b6fe8848d88ad7724439093dfb.jpg___kab_pres.jpgSomohardjo vindt dat daarom de tekeningsbevoegdheid bij vicepresident Robert Ameerali is weggehaald. "Nu kan minister Edmund Leilis iedereen in dienst nemen. Maar hoe zal het verder gaan met de mensen die nu te werk worden gesteld. De mensen wordt een worst voorgehouden. Het gaat om een verkiezingsstunt", zegt Somohardjo. Uit de brieven naar verschillende ministeries blijkt dat Handel en Industrie 428, Minov 532, Openbare Werken 407, Regionale Ontwikkeling 1400, Sociale Zaken 492, TCT 500, Sport & Jeugdzaken 127 mensen in dienst moeten nemen. Op andere departementen gaat het om kleinere aantallen.

De politicus merkt op dat na de verkiezingen de komende regering met de gebakken peren zal zitten. De mensen die nu in dienst worden genomen, zullen volgens hem niet eens uitbetaald kunnen worden. "Het land heeft niet eens geld om basiszaken te realiseren. Terwijl er een personeelsstop is, worden op diverse ministeries mensen in dienst genomen, terwijl er geen werk voor hen is. Het zijn deze mensen die de vlaggen moeten gaan plaatsen voor de NDP in de verschillende wijken", merkt Somohardjo op. Hij vindt dat alle grenzen worden overschreden om de verkiezingen te kunnen winnen. "Als de NDP werkelijk zo sterk was, zou ze niet zo paniekerig overgaan om het hele apparaat te ontregelen", stelt Somohardjo.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /NSS 14-04-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics