Nickerie.Net, donderdag 16 april 2015


'Regering zaait verdeeldheid onder rijstboeren'

 16/04/2015 - Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - Door afzonderlijk met organisaties van rijstboeren in Nickerie te vergaderen zaait de regering verdeeldheid en onrust onder hen. De voorzitter van de Surinaamse Padie Boeren Associatie (SPBA), Harinandan Oemraw keurt deze houding af.

Leden van de regering in gesprek met rijstboeren.Leden van de regering in gesprek met rijstboeren. Leden van de regering in gesprek met rijstboeren. Foto: dWT Archief

Hij vindt dat de regeringsdelegatie van de ministers Soeresh Algoe van Landbouw Veeteelt en Visserij en Winston Lackin van Buitenlandse Zaken en de parlementariėrs Rachied Doekhie en Premdew Lachman onlangs alleen met zijn organisatie had moeten vergaderen.

De delegatie heeft aan tafel gezeten met de SPBA, maar daarnaast ook met de Vereniging van Padiboeren (VPP) en een vertegenwoordiging van de groep Radja Amedkhan. Volgens Oemraw is deze groep onlangs in de SPBA opgegaan en de VPP bestaat uit maar drie personen en is bovendien illegaal omdat ze niet bij de Kamer van Koophandel staat ingeschreven. Bestuurslid Bramdew Rampadarth ontkent de bewering van Oemraw. De VPP is wel degelijk ingeschreven bij de Kamer en handelt op basis van statuten.

Oemraw vindt dat de regeringsdelegatie een politiek gesprek heeft gevoerd wat ook niet eerlijk is tegenover de honderden rijstboeren in Nickerie. 'Wij willen politiek buiten de SPBA houden, natuurlijk heeft elk lid zijn politieke kleur, maar laten wij dat buiten onze organisatie houden."

In tegenstelling tot een eerder bericht heeft geen van de drie boerenpartijen een overeenkomst gesloten met de regering om de aangeboden compensatie van SRD 201 en een zak kunstmest en NPK-meststof schriftelijk vast te leggen. Toch registreren de boeren zich om ervoor in aanmerking te komen, uit vrees anders uiteindelijk achter het net te vissen.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /dWT 16-04-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics