Nickerie.Net, maandag 20 april 2015


Santokhi: Geheimzinnige NV's om EBS op te delen

VHP-voorzitter Chan Santokhi meent dat de huidige regering haast heeft. “Er worden op dit moment NV’s opgericht door de regering voor het opdelen van de EBS. Ze gaan in feite het bedrijf plat delen voor wat betreft de energie productie en energie levering”. Santokhi zei dit zaterdagavond tijdens een massameeting in Nieuwe Grond. Volgens hem is de regering "in allerlei duistere kamers bezig met geheime onderhandelingen”. Ook de energiewet wordt aangepast om deze spelers toe te laten in plaats van alleen de EBS als enige speler.

cc338b963883b957355e0a0abbdeef5c.jpg___chan_7-1.jpgVHP-voorzitter Chan Santokhi begroet partijgenoten. (Foto: Raoul Lith)

“Straks ga je weer horen A man ey ley. Wel ik kan je zeggen dat ze daarmee bezig zijn”, zo sprak de leider van de oranje partij. Hij merkte op dat de regering dezelfde zwijgzaamheid toepast als de deal van de Alcoa. Hierover is er informatie gevraagd, maar deze is uitgebleven. “We kunnen voor strategische projecten die de toekomst gaan bepalen geen geheime deals gaan sluiten. Het is een zeer gevaarlijke situatie”, meent Santokhi. Hij stelt dat de regering vóór 25 mei aan de samenleving moet komen uitleggen wat die deal inhoudt.

Santokhi hield de aanwezigen voor dat regering “de verkaveling van de EBS” de komende weken wil formaliseren, zonder aan te geven hoe de energie gegarandeerd is voor de toekomst. “In wiens handen komt die energie levering. Wie zijn de personen die de eigenaren gaan worden van deze energiebedrijven in het land. Dit zijn de plannen waarmee men bezig is”, stelde Santokhi.

“Men is bezig maatregelen te treffen om het faillissement van Suriname straks over te dragen aan de nieuwe regering, wij van de V7. Al deze maatregelen zijn om het land naar de afgrond te helpen. Ze hebben door dat ze de verkiezingen gaan verliezen. Wel regering mi kan taigi yu, wiens soort probleem yo libi gi unu wij gaan het oplossen”, zei Santokhi. Hij riep de gemeenschap op massaal op de V7 combinatie te stemmen.

Raoul Lith

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /NSS 20-04-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics