Nickerie.Net, dinsdag 21 april 2015


Gajadien: DNA nodig voor akkoord Alcoa en splitsing EBS

Om de Brokopondo-overeenkomst met Alcoa te wijzigen of terzijde te schuiven, zal president Desi Bouterse toestemming moeten hebben van De Nationale Assemblee (DNA). Elke overeenkomst die nu herzien wordt of gesloten wordt met de multinational zal nietig zijn. Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) vindt dat de president bezig is het volk te misleiden, want ook de opdeling van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) is volgens hem niet mogelijk.

db27d215e9c07e315fa35680a87df70f.jpg___asis_gajadien_op_houttuin.jpgDe Afobakadam zal niet zonder meer overgenomen kunnen worden. Ook de concessierechten kunnen volgens Gajadien niet worden gewijzigd zonder de volksvertegenwoordiging te kennen. Om de EBS op te splitsen in een opwekkings- en distributie-unit moet volgens hem de Energiewet worden gewijzigd. De Nationale Assemblee heeft het wetsontwerp nog niet ontvangen, stelt de politicus tegenover Starnieuws. Hij merkt op dat minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen aangeeft dat deze kwestie niet in deze periode rond zal kunnen komen. De Energiewet is nog niet aangepast en het gaat om een ingewikkelde operatie. Echter meent Bouterse dat nog in deze periode de opdeling kan plaatsvinden. Hij heeft intussen zijn handtekening geplaatst onder de op te richten NV.

De VHP'er zei zaterdag op een VHP-massameeting aan de Indira Gandhiweg dat de regering de energievoorziening in de gevaren zone heeft gebracht. De EBS heeft een schuldpositie van SRD 1,6 miljard en ook de pensioenen van de werknemers worden niet meer gestort voor het Pensioenfonds en inmiddels is de schuld opgelopen tot SRD 200 miljoen. "Dit bedrijf wordt opgedeeld en vrienden zullen het beheer van de bedrijven, overnemen", meent Gajadien.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /NSS 21-04-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics