Nickerie.Net, dinsdag 21 april 2015


Padieboeren protesteren in Nickerie met tractoren

Padieboeren onder leiding van Radja Ahmadkhan, onafhankelijke vertegenwoordiger, hebben maandag een protestactie gehouden bij LVV-Nickerie. Zij eisen een subsidie van SRD 900 per ha en willen geen kunstmest hebben. Zij zijn het niet eens met de voorgestelde subsidie van de ministers Soeresh Algoe (LVV) en Winston Lackin (Buitenlandse Zaken).

Protesterende padieboeren maandag onder leiding van Radja AhmadkhanProtesterende padieboeren maandag onder leiding van Radja Ahmadkhan.

Ahmadkhan zegt dat de padieboeren door zullen gaan met protesten totdat de regering gehoor geeft aan hun eis. Om hun eisen kracht bij te zetten, werden tractoren naar Nieuw Nickerie gereden. De boeren zeggen vandaag terug te zullen komen. Ahmadkhan vindt dat president Desi Bouterse moet ingrijpen. Hij wijst er op dat de boeren in Saramacca SRD 1000 per ha aan subsidie willen.

Op de vergadering met de bewindslieden op 11 april waren op de vergadering ook aanwezig Harrinanan Oemraw van de Surinaamse Padieboeren Associatie en Bramdew Rampedarath van de Vereniging van Padi Producenten. Na de vergadering werd hij aangevallen door padieboeren die niet tevreden waren. Oemraw zei aan Starnieuws dat hij en zijn leden teleurgesteld zijn in de tegemoetkoming van de overheid. "Nu krijgen we SRD 201 aan geld, een zak npk-mest en een zak ureum. Deze twee kosten samen SRD 235. Zo komt de regering op een bedrag van SRD 436. Wij hadden graag vijf zakken ureum gewild".

Ahmadhkhan zegt helemaal geen kunstmest te willen. De boeren hebben geld nodig omdat ze ook hun schulden bij de bank moeten betalen. De padieboeren die achter hem staan, zeggen de strijd niet te zullen opgeven.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /NSS 21-04-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics