Nickerie.Net, dinsdag 28 april 2015


President honoreert protest schrapping kandidaten V7

De acht kandidaten van V7 die door het hoofdstembureau van Brokopondo waren geschrapt, moeten weer op lijst worden geplaatst. President Desi Bouterse heeft bepaald dat zij onterecht van de lijst zijn gehaald door het hoofdstembureau. Ook in Coronie is een kandidaat onterecht geschrapt.

6abcba233fcecd412ed6c9558a3ec0cc.jpg___v7_logo_officieel.jpgABOP, V7, Mega Front, Amazone Partij Suriname, DOE, PALU en NDP hadden bezwaren ingediend bij de president. Uiterlijk vandaag moet de president antwoord geven op de bezwaren. Sommige kandidaten waren van de lijst afgevoerd door fouten in de onderliggende stukken. In het geval van Brokopondo was het hoofdstembureau er niet van op de hoogte dat het aantal zetels in enkele ressorten was uitgebreid.

Eugène van der San, directeur Bestuurs- en Administratieve Aangelegenheden, zegt aan Starnieuws dat het besluit van de president vandaag officieel bekendgemaakt wordt. De meeste van de 43 bezwaren die zijn ingediend, zijn door de president gehonoreerd. De toetsing heeft plaatsgevonden door een commissie onder leiding van minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken.

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ NSS 28-02-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics