Nickerie.Net, dinsdag 28 april 2015


SPBA adviseert rijstboeren productie te beperken

27/04/2015  - Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - De Surinaamse Padie Boeren Associatie (SPBA) heeft rijstboeren in Nickerie geadviseerd om het komende seizoen de inzaai te beperken. Boeren die honderd hectaren en meer inzaaien, zijn gevraagd de helft van hun beschikbare areaal te benutten, omdat sector ten aanzien van de export van rijst en padie niet rooskleurig uitziet.

Een boer bewerkt zijn areaal. De Surinaamse Padie Boeren Associatie heeft de geadviseerd om de inzaai te beperken.     Een boer bewerkt zijn areaal. De Surinaamse Padie Boeren Associatie heeft de geadviseerd om de inzaai te beperken. Foto: Beta Debidien

Harinandan Oemraw, voorzitter van de boerenorganisatie, wil voorkomen dat rijstboeren bij de volgende oogst hun product niet kunnen verkopen en daardoor met een voorraad padie blijven zitten. Hij maakt zich zorgen dat de export van padie naar Venezuela is blijven steken. "Na de eerste verscheping van 2600 ton droge padie in de derde week van maart 2015, hebben wij tot heden geen andere boten meer gehad in Nickerie",zegt Oemraw.

Guido van der Kooye, coördinator LVV Regio-West hoopt dat de export alsnog op gang komt en adviseert de boeren hun normale areaal in te zaaien. "We weten dat de regering op zoek is naar markten in Brazilië waar wij 50.000 ton witte rijst gaan afzetten en daarnaast hebben wij ook markten in de regio (Jamaica en Haïti). En wanneer de export van padie naar Venezuela tegen eind april weer op gang komt, denken wij dat er helemaal geen voorraad padie over zal blijven in de schuren van de molenaars", zegt van der Kooye.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ dWT 28-04-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics