Nickerie.Net, woensdag 29 april 2015


Controversiele schoonzoon Abrahams directeur nieuwe energie NV

28/04/2015  - Consuela Raalte

PARAMARIBO - Volgens een bericht van dWT wordt Giovanni Ridley directeur bij de nieuwe naamloze vennootschap van de EBS, Energy Producers Suriname (EPS). Dit bevestigt zijn schoonvader, Ramon Abrahams aan de Ware Tijd. Het nieuwe bedrijf zal onder andere energie opwekken. “Hij is geen ‘soso jongen’, hij is een kundige Surinamer en ik heb hem niet voorgedragen. Hij is voorgedragen op basis van zijn kennis”, zegt de van corruptie verdachte ex- OW minister Abrahams, ondervoorzitter van de NDP. Echter plaatsen EBS medewerkers grote vraagtekens bij deze benoeming, omdat ook bij afdeling van de heer Ridley niet alles pluis bleek te zijn.

Abrahams geeft aan dat zijn schoonzoon motortechniek heeft gestudeerd aan de universiteit van Delft, negen jaar in het managementteam van de Suralco heeft gezeten en op dit moment bij de EBS werkt.

"Elke keus die nu gemaakt wordt is beter dan de huidige EBS-directeur, Willy Duiker met alles te belasten", reageert NPS-parlementariër Arthur Tjin A Tsoi. Of Ridley bekwaam is moet volgens Tjin A Tsoi nog blijken. Indien hij over de competenties beschikt ziet de politicus geen vuiltje aan de lucht. Er is immers een schaarste aan bekwame mensen in Suriname. Hij hoopt dat de aankomende directeur geen slappe Raad van Commissarissen boven zich krijgt die hem moet controleren, zoals dat het geval is met de huidige raad bij de EBS. "Het is een jonge Surinamer, waarom zou hij geen goede kans moeten krijgen", zegt Tjin A Tsoi.

Collega parlementariër van de VHP Asiskumar Gajadien is minder optimistisch hierover. "Heel EBS weet dat er zich onregelmatigheden hebben voorgedaan onder leiding van Ridley. Toen de EBS-arbeiders in het geweer kwamen, is hij weggehaald van de afdeling." Hij noemt het een cultuur van de president om mensen die een corruptief beleid voeren te benoemen. Gajadien garandeert dat deze zaken teruggedraaid zullen worden als V7 in het machtscentrum komt.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ dWT / Fos Network 28-04-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics