Nickerie.Net, woensdag 29 april 2015


Varsha Ramratan: kwikvrij en veilig Suriname

Varsha Ramratan, DNA-schaduwkandidaat in Paramaribo voor V7, maakt zich sterk voor een kwikvrij en veilig Suriname. Volgens de schaduwkandidaat is het kwikgebruik in Suriname alarmerend. De jonge politica, die ook jurist is, zegt dat zij zich als vrijwilliger heeft opgegeven bij het project No Kwik Educatie Programma om te participeren aan het Kinderboekfestival in Leydorp en de geplande milieubeurs.

Varsha RamratanDe V7-schaduwkandidaat zegt dat als je participeert je een kwikvrij en veilig Suriname promoot en zulke evenementen kunnen mensen aanmoedigen om zich meer te gaan verdiepen in milieuvraagstukken. Zij zelf wil zich ook gaan verdiepen in milieuvraagstukken. De politica is sinds 2011 ook ambassadeur van de zeeschildpadden namens World Wild Life Fund Suriname.

Ondanks een importverbod van kwik, wordt het spul vrij eenvoudig via de open grenzen met de buurlanden Guyana, Brazilië en Frans-Guyana, Suriname binnengesmokkeld. In 2006 werd kwik door het ministerie van Handel en Industrie geplaatst op negatieve besluitenlijst en toch kan men het vrijelijk importeren.

De politica zegt dat kwik een metaal is dat gebruikt wordt in de kleinschalige goudwinningsindustrie en dit spul schade toebrengt aan de gezondheid van mens en dier. Velen zijn niet op de hoogte van de gevaren van kwik vanwege gebrek aan kennis. De gebruikers van kwik weten wel wat voor gevaar kwik oplevert, maar vertikken het om te stoppen omdat het een goedkope en gemakkelijke manier is om aan goudwinning te doen.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ SH 29-04-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics