Nickerie.Net, zondag 03 mei 2015


Castelen: na de machtsovername ging het direct mis

 

De handreiking van president Bouterse in 2010 heeft niets voor het land betekend, zei SPA-voorzitter Guno Castelen tijdens de wroko man dey manifestatie van de partij. Voorafgaand aan deze manifestatie werden er kransen gelegd bij de standbeelden van vakbondsman en oud-partijvoorzitter van de SPA Fred Derby, Pater Weidmann en Hendrik Sylvester. Na de kranslegging is de V7-stoet naar het SPA-centrum vertrokken.

 

Castelen zei dat de regering werkelijk geen geld heeft. “Bouterse heeft in 2010 aangekondigd dat we het samen moeten doen. In plaats van samenwerking heeft de president juist partijen en mensen uit elkaar gehaald. Je kan als regering geen geld hebben en mensen niet kunnen betalen. Toen deze regering in 2010 aan de macht kwam dacht ik geef ze de kans. Ze gaan het beter doen”, aldus de SPA-voorman. Castelen zei dat het na de machtsovername direct mis is gegaan.

 

“Het uithollen van ministeries en het reshuffelen van ministers is een van de hoogtepunten geweest. De corruptie heeft ook hoogtij gevierd onder deze president. Er wordt door NDP gezegd dat er geld is, maar mensen die hun diensten hebben verleend kunnen nog steeds niet beschikken over hun geld.” Castelen merkte verder op dat er maar een klein kliekje is die profiteert van de rijkdommen van Suriname. Het volk moet volgens Castelen dit niet nog vijf jaar meemaken.

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ SHerald 03-05-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics