Nickerie.Net, dinsdag 05 mei 2015


Leiding Luchtvaartdienst Inhumaan

De Surinaamse samenleving is diep geschokt dat de leiding van de Luchtvaartdienst een piloot van Hi-Jet Helikopter verboden had om drie zwaargewonde jonge VHP’ers, die betrokken waren bij een verkeersongeval op te halen. De drie zwaargewonde jonge VHP’ers waren op weg naar de V7 massameeting in Nickerie.

Alleen al om humane redenen mocht de leiding van de Luchtvaartdienst de piloot niet verbieden. Deze verwerpelijke daad van de leiding van luchtvaartdienst c.q. de toren kunnen we  bestempelen als een misdaad tegen de menselijkheid. De leidinggevende die op die dag dienst had moet onmiddellijk ontslagen worden, het gaat immers om een zeer ernstige zaak.

Uit het relaas van Jerrel van Embricqs, directeur van Hi-Jet, blijkt dat door de toren in opdracht van de leiding van Luchtvaartdienst de piloot had teruggeroepen. De HI-Jet piloot moest om onbegrijpelijke redenen terugkeren, terwijl er mensenlevens op het spel stonden. Bovendien was er toestemming van de dienstdoende chirurg om de slachtoffers die in het Streekziekenhuis Nickerie lagen op te halen.

Waarom zijn de slachtoffers niet opgehaald? Louter omdat zij toevallig VHP’ers waren? Als het gaat om slachtoffers moet men geen onderscheid maken, er moet snel gehandeld worden, het gaat immers om mensenlevens. De financiële verplichtingen waren reeds voldaan door de VHP voor het vervoeren van de slachtoffers naar het ziekenhuis in Paramaribo.

Het kan absoluut niet door de beugel dat een leidinggevende van de luchtvaartdienst geweigerd heeft toestemming te verlenen aan de piloot om de zwaargewonde slachtoffers op te halen met de Heli. De regering dient onmiddellijk een diepgaand onderzoek in te stellen in deze zeer ernstige zaak en maatregelen treffen tegen de leidinggevende functionaris.

Naipal.A.I

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ VHP 05-05-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics