Nickerie.Net, dinsdag 05 mei 2015


Miljoenenfraude met creditcard bij DSB ontdekt

Bij De Surinaamsche Bank (DSB) is een miljoenenfraude ontdekt met een creditcard. Dat melde Starnieuws op 22 april 2015. De nieuwswebsite schrijft te hebben vernomen, dat er een intern onderzoek gaande is naar deze kwestie. Aangezien het om een ernstige zaak gaat, zal niet volstaan kunnen worden alleen met een intern onderzoek. De justitiële en controlerende autoriteiten zijn intussen ook betrokken bij deze zaak.

De cliënt kon ondanks overschrijding limiet enorme bedragen met creditcard opnemen. Inmiddels overleden man zou ruim 4 miljoen Amerikaanse dollar boven limiet hebben opgenomen - Cliënt zou omgekomen piloot Van Ommeren zijn, in leven nog Financieel directeur van Atcar Chemicals.  Perry van Ommeren kwam op 14 april met zijn vrouw en twee jonge dochters om het leven bij een vliegtuigcrash in Fort Lauderdale, Florida (VS).

De Surinaamshe bank is al eerder negatief in het nieuws geweest in verband met een zaak waarbij een kopie van een tape uit hun kluis op een mysterieuze manier was verdwenen met getuigenverklaring van inmiddels overleden vroegere vakbondsleider Fred Derby, over de 8 decembermoorden. Daarin zou hij hebben verteld over de directe betrokkenheid van Desi Bouterse bij de slachtingen van 8 december, waarbij 15 vooraanstaande Surinamers in koele bloede waren gemarteld en afgeslacht.    

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ SME Krant 22-04-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics