Nickerie.Net, dinsdag 05 mei 2015


Rusland: Bitter weinig gedaan voor de agrarische sector

De ontwikkeling van Suriname drijft op mijnbouwsector en keer op keer is aangegeven dat er diversificatie nodig is. Zo zou meer in de landbouw geïnvesteerd moeten worden om de verdiencapaciteit van het land te vergroten. “Maar er is bitter weinig gedaan om de agrarische sector tot ontwikkeling te brengen,” zei Gregory Rusland, voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS) gisteren tijdens de massameeting van V7 in Nickerie.

De NPS-topman zei dat na 25 mei een begin zal worden gemaakt met de opbouw van de agrarische sector in Nickerie. Om daadwerkelijk ontwikkeling in rijstsector te brengen, moet aandacht worden besteed aan onderwijs in die sector. “Alleen dan zijn we in staat om op een verantwoordelijke manier ontwikkeling te brengen in die sector,” sprak Rusland. Hij garandeerde dat V7 de onderzoeksfaciliteiten in het rijstdistrict zal rehabiliteren. Deze goede onderzoekstations zijn volgens de NPS-voorzitter kapot gemaakt door partijen die nu aan de macht zijn. De NPS heeft in Nickerie landbouwdeskundige Soedeshchand Jairam als kandidaat gesteld op plek nummer 5. Het streven is om op basis van voorkeursstemmen deze kandidaat gekozen te krijgen.

Geen vrees

“We zullen hard moeten werken. We hebben keer op keer bewezen in staat te zijn om een oplossing te brengen wanneer de nood hoog is. We hebben nog 22 dagen te gaan. We weten dat er verandering moet komen, maar de regering doet er alles aan om mensen te intimideren, zodat zij aan de macht kan blijven. We gaan er op uit moeten gaan om alle twijfelaars te overtuigen dat wanneer ze willen dat zij en hun kinderen een betere toekomst hebben, dat ze bewust moeten stemmen,” zei Rusland, die dank uitbracht aan de mensen die ondanks intimidatie en bedreigingen toch aanwezig waren op de massameeting.

Voorzitter Guno Castelen van de Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA) merkte op dat in het verleden onze leiders zijn opgesloten, maar de strijd desondanks doorgaat. V7 komt eraan om de corruptie tegen te gaan, om de rijstsector te ontwikkelen, om mensen huizen te geven zonder dat ze hun ziel daarvoor moeten verkopen, maakte hij duidelijk. Met betrekking tot de kwestie-Suralco deed hij een beroep op de regering om bij het nemen van besluiten rekening te houden met de belangen van de werkers en niets te verkopen aan vriendjes.

Vernietigen is het doel

Volgens Harriet Ramdien, DNA-kandidaat van V7/VHP in Nickerie heeft deze regering slechts één doel: “Om jou en mij en onze kinderen te vernietigen.” Ze merkte op dat de regering niet eens voor babyvoeding kan zorgen. Ze riep daarom alle moeders en vrouwen op om de huidige regering op 25 mei weg te stemmen. Volgens Ramdien zit de markt in Nickerie vol met groente, maar kan die niet verkocht worden omdat er geen koopkracht is.

“President, gefeliciteerd met je BB-rating, maar je volk pinaart. Jij accommodeert die armoede, jij kweekt die armoede. Door jou pinaart het volk,” haalde ze fel uit naar president Desi Bouterse. De V7 DNA-kandidaat gaf tijdens de massameeting de garantie dat V7 de ondernemers zal uitbetalen en ervoor zal zorgen dat ze nooit meer in de schulden terecht komen. “We gaan de naschoolse opvang verbeteren voor betere resultaten en niet dat 90% van dat geld van naschoolse keuken in de zakken van politieke vriendjes komt. De staatskas is leeggeroofd en wij gaan het weer aanvullen,” stelde Ramdien.

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ NSS 05-05-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics