Nickerie.Net, woensdag 06 mei 2015


VHP neemt geen genoegen met verklaring Luchtvaartdienst

PARAMARIBO - De VHP legt zich niet neer bij een verklaring van de Luchtvaartdienst over het geval waarbij bij een aanrijding betrokken slachtoffers in Nickerie door de Hi- Jet zouden worden opgehaald. De piloot, die al was opgestegen, werd gesommeerd om terug te keren. De Luchtvaartdienst stelt in een verklaring dat het geen noodgeval betrof en dat daarom de piloot is teruggeroepen. Verder stelt de autoriteit dat Hi-Jet geen vliegplan had ingediend, zoals wat vereist bij het uitvoeren van dergelijke vluchten.

Voorts wordt gesteld dat vluchten vanuit Zorg en Hoop kunnen plaatsvinden tussen zonsopkomst en zonsondergang, "tenzij het om een emergency gaat." Bureauwoordvoerder Sonny Hira van de VHP reageert verontwaardigd op de verklaring.

"Dit slaat gewoon op niets en roept integendeel nog meer vraagtekens op", zegt hij aan de Ware Tijd. Hij beroept zich ook erop dat een luchtvaartdeskundige geen "medische verklaring" kan geven en daarom niet zonder meer kan stellen dat het geval geen emergencysituatie betrof.

Bij Hira kan het niet in dat Hi Jet, wat hem ter ore is gekomen, al eerder vluchten voor bekende figuren zelfs in de nachtelijke uren zonder problemen heeft mogen uitvoeren. Hij vraagt zich af waarom het in dit geval niet mocht. De slachtoffers die betrokken waren bij de aanrijding zijn sympathisanten van de VHP die op weg waren naar de massameeting van de V7 in Nickerie zaterdag.

De VHP zal zich samen met haar deskundigen beraden over verdere eventueel te nemen stappen. "Het is heel pijnlijk te moeten ervaren hoe met deze situatie wordt omgesprongen", aldus Hira.

Hi-Jet directeur Jerrel van Embricqs reageerde nogal gebelgd tegenover de media over het terugroepen van zijn piloot door de Luchtvaartdienst. Hij zei onder meer dat zijn bedrijf mensen ophaalt "ongeacht hun ras of politieke kleur."

"De Luchtvaartdienst betreurt de wijze van berichtgeving omdat zij zich altijd op het standpunt stelt de vliegveiligheid van de burger te garanderen en zich derhalve distantieert van het politiceren van de dienstuitvoering", aldus het hoofd van de afdeling Robby Venlo in de verklaring.

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ dWT 05-05-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics