Nickerie.Net, woensdag 06 mei 2015


Ruim 90 procent kiesgerechtigden Nickerie ontvangen oproepingskaarten

06/05/2015 02:17 - Eric Mahabier

PARAMARIBO - Van de 23.196 kiesgerechtigden in Nickerie, hebben 21.323 hun oproepingskaarten ontvangen. Dat is 91,3 procent die door 56 colporteurs tussen 20 april en 3 mei zijn afgeleverd. Dat zegt districtscommissaris (dc) Wedprekash Joeloemsingh als van hoofd van het stembureau in zijn kiesdistrict in gesprek met de Ware Tijd.

Volgens districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh is district Nickerie goed voorbereid op weg naar de verkiezingen van 25 mei. Een groot deel van de oproepingskaarten zijn uitgedeeld. Volgens districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh is district Nickerie goed voorbereid op weg naar de verkiezingen van 25 mei. Een groot deel van de oproepingskaarten zijn uitgedeeld. Volgens districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh is district Nickerie goed voorbereid op weg naar de verkiezingen van 25 mei. Een groot deel van de oproepingskaarten zijn uitgedeeld.

Via lokale media worden personen die nog geen oproepingskaart hebben ontvangen, opgeroepen om die op de bestuurskantoren op te halen. "We gaan kijken hoe dat loopt om volgende week de kaarten die dan nog zijn overgebleven te bezorgen bij de mensen", zegt Joeloemsingh.

In het ressort Wageningen zijn de meeste kaarten uitgegeven. Het gaat om mensen die verhuisd zijn naar een onbekend adres - ook in het buitenland en mensen die overleden zijn en nog niet zijn afgeschreven bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken. De dc heeft de kiezers dringend opgeroepen te gaan stemmen. "Het maakt niet uit voor welke partij, maar belangrijk is dat de mensen hun stem uitbrengen", gelet op hun burgerplicht en de kosten om de verkiezing te organiseren.

Volgens de dc is Nickerie helemaal op schema. Het wachten is nu op de voorbeeldstembiljetten, zodat de politieke organisaties hun kiezers kunnen voorlichten over hoe hun stem uit te brengen. Het streven is om zo weinig mogelijk ongeldige stembiljetten te hebben. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft zaterdag het stembureaupersoneel getraind. Nickerie heeft 41 stembureaus met elk tien leden: voorzitter, plaatsvervangend voorzitter, drie leden en vijf plaatsvervangende leden."

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ NSS 06-05-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics