Nickerie.Net, maandag 11 mei 2015


V7 spot met treinproject

11/05/2015 - Milton Hubard

PARAMARIBO - Vooral het aangekondigde treinproject dat de huidige regering beloofde, was onderwerp tijdens de V7-massameeting in Para. Haast alle sprekers hebben zaterdagavond de spot gedreven met de ‘spooktrein’, zoals V7-coördinator Chandrikapersad Santokhi (VHP) het project noemt.

Van alle V7-partijen waren er vertegenwoordigers met vlag aanwezig op de massameeting in Para. Van alle V7-partijen waren er vertegenwoordigers met vlag aanwezig op de massameeting in Para. Foto: Irvin Ngariman

Volgens hem zou geld dat bestemd was voor dit project door middel van corruptie verdwijnen in zakken van 'family and friends' van president Desi Bouterse. Santokhi zei dat het begrote bedrag veel beter geïnvesteerd had kunnen worden in projecten om Para aantrekkelijker te maken voor investeerders.

Het treinproject zou volgens partijgenoot Sushma Bahadoer ook niet functioneel zijn. Immers, met name studenten zouden toch moeten bussen naar hun school, als het eindstation Poelepantje is. Bahadoer stelt voor dat de 130 miljoen euro beter wordt besteed door een Universiteit in het district Para op te zetten.

Dat de bauxietsector in gevaar is, schreef NPS-voorzitter Gregory Rusland toe aan het huidige beleid. De regering-Venetiaan zou voldoende voorbereidingen hebben getroffen om de sector veilig te stellen. Rusland riep op de Paranen de mogelijkheden te bieden om toerisme in het district te ontwikkelen.

Pertjajah Luhur-voorman Paul Somohardjo vindt dat Suriname meer gebruik moet maken van de mogelijkheden, die de Caricom-markt biedt. "Wij zijn lid van Caricom, maar wij maken er geen gebruik van. Alleen Dilip Sardjoe", zei Somohardjo. De V7-leider zei ook dat hij zich sterk wil maken voor thuiszorg voor seniore burgers.

BEP-voorzitter Celcius Waterberg zei dat het vraagstuk van grondenrechten één van de eerste problemen is, waarop V7 zich zal richten na overname van regeermacht. Volgens hem heeft de combinatie al de oplossing. Ook bij DNA-kandidaat Harvey Read van de SPA geniet dit vraagstuk hoge prioriteit. "Dat is één van de redenen waarom ik de politiek ingestapt ben", zei hij.

Santokhi zei dat adequate productie en export door de cassavefabriek door corruptie stagneert. Hij deelde informatie met zijn gehoor over het staatsbedrijf Sail. "Ze gaan weer boos worden, maar ook bij Sail zijn ze bezig. U gaat binnenkort zien dat ook daar 'family and friends' gaan overnemen", voorspelde de VHP-voorzitter.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ dWT 11-05-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics