Nickerie.Net, maandag 18 mei 2015


Open brief aan Gordon Touw Ngie Tjouw

Beste Gordon, als eerst willen wij u feliciteren met het behalen van een plek op de DNA-lijst van de ABOP. De afgelopen tijd hebben wij u in de media gevolgd, maar geen commentaar geleverd op uw handelingen omdat wij dat niet nodig vonden. Totdat u vandaag nog een bericht plaatste in de Facebook groep van Jongeren Tegen Amnestie. Waarvan een deel als volgt luidt:

"Geen tijd te verliezen. Wij weten wat wij moeten doen Het oude loslaten, en het nieuwe de kans geven. Geweldige propaganda en campagne kunnen geen vertrouwen meer bij ons wekken, want ze geven ons niet wat zij ons hadden beloofd, een Gouden Toekomst. Wij zijn eindelijk wakker en slapen niet meer Hoe kunnen wij in een rijk land wonen en in armoede leven? Willen wij verandering, dan zullen wij zelf de verandering moeten zijn Wij hebben een stem, wij bepalen onze toekomst! "

Vandaar dat wij u willen herinneren aan een belofte die u zelf heeft gemaakt toentertijd. En dat is het rechttrekken van de amnestiewetswijziging die het decembermoorden strafproces nu dwarsboomt en alle moorden gepleegd in de periode 1980-1992 niet strafbaar maakt. Dus ook de Binnenlandse Oorlog valt daaronder. Dit wil zeggen dat vele mensenlevens worden behandeld als waardeloos en het liefst in een vergeten doos worden gestopt. Dat kinderen, kleinkinderen en andere nabestaanden voor eeuwig met vraagtekens moeten leven en een vals beeld van gerechtigheid met zich meedragen. Dat onze Surinaamse politici (lees coalitie regering Bouterse -Ameerali) voor deze bevolking heeft besloten dat eigen belang voorkeur heeft boven het rechtssysteem en dat politieke instrumenten onderdanig zijn aan hun wil. Een amnestiewetswijziging waaraan de partij bij wie u nu zit keihard heeft meegewerkt.

Als jonge verstandige politici van wie wij de indruk kregen een sterk moreel kompas te bezitten, hopen wij dat u de band met onze organisatie niet vergeten bent. En dat u, de voorzitter van uw politieke partij zult overtuigen het goede te doen. Alsook anderen binnen uw partij, zoals u ooit eens zelf zei aan ons, er kan nooit een einde komen aan de strijd voor gerechtigheid.

Verder wensen wij u uw succes toe in uw politieke carrière en hopen wij dat u alsnog dezelfde visie draagt en morele wegwijzers zodat jong Suriname via u daadwerkelijk een gouden toekomst mag hebben die niet opgebouwd is uit de valse beloftes van jonge en oude politici.

Hoogachtend,

Sharona Lieuw-On Vz. Jongeren Tegen Amnestie

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ NSS 18-05-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics