Nickerie.Net, maandag 18 mei 2015


Santokhi plaatst vraagtekens bij computersysteem CHS

Chan Santokhi, coördinator van V7 tevens voorzitter van de VHP, blijft bedenkingen hebben tegen het computersysteem van het Centraal Hoofdstembureau (CHS). Hij is niet gerustgesteld met de drie regels die als antwoord is gekregen van CHS-voorzitter Eugene Merkus. Santokhi meent dat er gemanipuleerd kan worden met de uitslag van de verkiezingen.

fotoV7-coördinator Chan Santokhi op de massameeting in Moengo. (Foto: V7/Randjiv Sunderpersadlall)

"Wij hebben A1 informatie", stelde Santokhi zaterdagavond op de massameeting van V7 in Moengo. De combinatie heeft in een brief aan het CHS gevraagd om inzage in het systeem. "Wanneer je a in de computer zet, moet wat er uitkomt ook a zijn. Als je b zet moet b eruit komen", zei de politicus. Hij merkte op dat het niet zo kan zijn dat er een ander resultaat uit de bus komt, dan wat wordt ingevoerd.

Behalve het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) is V7 van plan om deze kwestie onder de aandacht te brengen van internationale waarnemers. Merkus heeft op het schrijven van V7 geantwoord dat op basis van de regelgeving en het protocol de uitslag bekend wordt gemaakt. Santokhi merkte op dat het computersysteem geen deel uitmaakt van de regelgeving.

Deze zaak is voor V7 niet afgedaan met het antwoord van Merkus. De politicus riep zijn achterban op om alert te zijn. Bij alle stembureaus moeten de resultaten worden gefotografeerd of op de video vastgelegd. "Zij weten dat ze al verloren hebben. Ze mogen niet aan je stem komen. Nog even dan hebben we V7", zei Santokhi.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ NSS 18-05-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics