Nickerie.Net, maandag 18 mei 2015


Somohardjo hakt flink in op Brunswijk in Moengo

Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, heeft op de thuisbasis van ABOP-leider Ronnie Brunswijk in Moengo, de vloer met hem aangeveegd zaterdagavond. De politicus zei dat Brunswijk hoogverraad heeft gepleegd. "A seri ing yeye en a las' pasi", zei Somohardjo op de V7 massameeting. Volgens Somohardjo heeft Brunswijk hem verkocht bij de verkiezing van de voorzitter van De Nationale Assemblee. Hij heeft de BEP en Seeka verraden.

foto PL-voorzitter Paul Somohardjo in Moengo zaterdagavond. (Foto: V7/Randjiv Sunderpersadlall)

Somohardjo heeft samen met Brunswijk gestreden in de Binnenlandse Oorlog. De politicus merkte op dat hij een 'sweri' had gemaakt met Brunswijk. "Wij waren blood brothers". De PL-voorzitter zei dat Brunswijk hem heeft verkocht door vijf jaar geleden, buiten alle afspraken, niet ervoor te zorgen dat alle drie leden van de ABOP op hem hebben gestemd. Daardoor kreeg hij 25 in plaats van 27 stemmen. Ruth Wijdenbosch werd als vicevoorzitter gekozen van De Nationale Assemblee. In plaats van Somohardjo is Jennifer Simons voorzitter van het parlement geworden. "Mi brada Ronnie seri mi. A teki a syatu pasi, maar dat na a dede pasi", stelde Somohardjo.

"Brunswijk was bekend als een bankrover. Niemand wilde met hem samenwerken. Nu is hij koning van Marowijne geworden en strooit met geld", zei Somohardjo. Volgens Somohardjo is raadsadviseur Eddy Jozefzoon door president Desi Bouterse gebruikt om verdeeldheid te brengen. Op die manier is er verdeeldheid gekomen binnen A Combinatie. Somohardjo deelde mee dat toen Brunswijk in Para aankondigde dat hij president wil worden, heeft Bouterse hem gevraagd om te breken met ABOP. "Maar ik heb gezegd, samen uit samen thuis", zei de politicus. Somohardjo merkte op dat Brunswijk geen vinger heeft uitgestoken toen Bouterse de PL uit de coalitie zette.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ NSS 18-05-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics