Nickerie.Net, vrijdag 05 juni 2015


Gods wil? Dan ben ik atheďst!

In de paarse partij zitten nogal wat voorgangers die blijkbaar een vaste telefoonlijn met Boven hebben en daardoor precies weten, wat de wil is van hun god. Er wordt gegoocheld met gods wil! Voorgangers die het almaar hebben over gods wil, zijn geen bezorgde pastors. Ze manipuleren hun makke schapen, ze zijn magiërs.

De NDP heeft gewonnen …. het is gods wil.

Bouterse wordt nog 5 jaar president …. gods wil.

Zo ken ik er nog wel een paar: Je rookt 3 pakjes sigaretten per dag; je krijgt longkanker: gods wil. Je verleent geen voorrang op een T-kruising; je veroorzaakt een aanrijding: gods wil. Je eet elke dag vette bami, hamburger met patat of een grote pizza en drinkt er liters soft bij; je krijgt hoge bloeddruk en/of diabetes: gods wil! Je vrijt zomaar, een onenightstand; je krijgt HIV: gods wil. Je bidt tot de Almachtige om tweederde van de zetels; je krijgt ze niet: gods wil. Je bidt om veel zetels; je krijgt ze wel: gods wil.

Al die betweterige voorgangers, ik zou er agressief, depressief of gek van worden, maar ik word vooral wat die god van ze betreft: atheďst. Voor mij bestaat die god niet! Hier dient religie als ethische vlag op de paarse modderschuit. Wie beweert dat hij/zij helemaal op de hoogte is van gods wil, kent de heilige boeken niet of houdt de boel voor de gek. Die uitspraak verdoezelt op blasfemische wijze de verantwoordelijkheid die wij zelf dragen voor ons eigen leven en de verantwoordelijkheid, die politici dragen voor het leven van de mensen die hen gekozen hebben in een land waar recht en waarheid moeten heersen.

Is het gods wil dat er nog zoveel krotten te zien zijn (met een overvloed aan paarse vlaggen), terwijl er overal decadente kastelen van huizen verrijzen (met ook paarse vlaggen)? Zijn met gods wil van ons belastinggeld, schaamteloos, staatsmedia misbruikt voor propaganda? Heb je met een schoon geweten een vette rekening geopend ergens in een belastingparadijs, omdat god dat wil of vanwege onderhandse gunningen, overfacturering en gesloten enveloppen?

Wil god dat onze prachtige natuur ernstig wordt vervuild met plastic en kwik zonder dat daartegen streng wordt opgetreden?

Is het ook gods wil dat de president de afgelopen 5 jaar nauwelijks zijn gezicht heeft laten zien, laat staan verantwoording heeft afgelegd in ons parlement?

Eigenlijk is het heel slim om jouw god erbij te halen. Dat is trouwens de hele wereldgeschiedenis door gebeurd. Op de gesp van de riem van Duitse Hitler-soldaten stond: Gott mit uns (God met ons), om maar iets te noemen. Die god is een afgod, het is de Mammon die je dient.

'De wortel van al het kwaad is de geldzucht'.

Als ik al geloof in een God (kom mijn ongeloof te hulp!), dan is Zij de inspirator die mij vraagt verantwoordelijkheid te dragen voor mijzelf, mijn familie en vrienden, voor de samenleving waarvan ik deel uit maak, volgens de universele wet van liefde voor de naaste.

Anders ben ik liever atheďst.

Christine Samsom

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /dWT 04-06-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics