Nickerie.Net, donderdag 04 juni 2015


Santokhi: VHP met 25% gegroeid; V7 wordt geŽvalueerd

De VHP is met 25% gegroeid tijdens deze verkiezingen. Er zal een evaluatie volgen van het proces naar de stembusgang en de landelijke verkiezingsresultaten. Ook de samenwerking binnen V7 zullen de partijen individueel evalueren en gezamenlijk. Volgens de voorlopige resultaten heeft de NDP de verkiezingen gewonnen. VHP-voorzitter Chan Santokhi zegt aan Starnieuws dat de felicitatiebrief in concept klaar is. Er wordt gewacht op de officiŽle resultaten op het niveau van De Nationale Assemblee en ressortraad.

fotoVHP-voorzitter Chan Santokhi. (Foto: Renť Gompers)

\Santokhi zegt dat op de VHP na alle vijf partijen in V7 achteruit zijn gegaan. Nagegaan moet worden in de partijen wat er mis is gegaan. Er is een overeenkomst gesloten om gezamenlijk de verkiezingen in te gaan. Uit de evaluatie moet blijken wat de wens is van de afzonderlijke partijen en de combinatie als geheel. De VHP-voorzitter meent dat de V7-partijen samen een goede oppositie kunnen voeren. Hij wacht de evaluatie af.

De VHP hield donderdagavond een dankdienst om de vele harde werkers te bedanken voor hun inzet. Santokhi is best tevreden met de resultaten die zijn partij geboekt heeft. In Nickerie, Wanica en Saramacca is de NDP verslagen. In Commewijne zijn de zetels verdeeld. De voorzitter van de oranjepartij haalt aan dat de NDP staatsmedia en middelen heeft ingezet in de propagandavoering. Mensen hebben grondpapieren, kunstmest, pakketten, banen en andere zaken aangeboden gekregen om stemmen te kunnen winnen. "VHP heeft vertrouwen gekregen van de kiezers. Vertrouwen is niet te koop. De regeringspartij heeft minder dan 45% van de stemmen gekregen. Vertrouwen is niet te koop", stelt Santokhi.

Over een eventuele regeercoalitie vormen, zegt Santokhi dat de NDP moet beslissen hoe ze verder zal gaan. "Wij zijn niet in de positie om een regering te kunnen vormen. Wij zullen handelen in belang van het land", antwoordt Santokhi op de vraag of meegewerkt wordt om een president en vicepresident te kiezen in De Nationale Assemblee. Hij wacht ook de resultaten af van de uitslag op ressortraadsniveau. De politicus merkt op dat de regering die komt constructief zal worden begeleid. Het is belangrijk dat er herstel komt van de economie, de armoede wordt aangepakt, de veiligheid de maximale aandacht krijgt. Er moeten oplossingen komen voor de nationale vraagstukken.

Renť Gompers

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /NSS 26-05-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics