Nickerie.Net, dinsdag 09 juni 2015


Sharman tegen etnische politiek en enge partijtradities

De nieuw gekozen parlementariër Dew Sharman van de VHP en enige kandidaat binnen V7 die op voorkeur (met 12.217) stemmen is gekozen, heeft naast beleidsvraagstukken twee duidelijke zaken waarin hij gekenmerkt wil worden. “Het is allang tijd voor een meer volwassen politiekvoering. Een volwassenheid, waarbij we als politici in het belang van het land partijtradities en partijgevoelens moeten overstijgen. Wat goed is voor dit land, moeten we met z’n allen ondersteunen en niet alles wat tot het andere kamp behoort, als het nou oppositie of coalitie is bij voorbaat al niet goed vinden”, zegt de nieuwkomer in de politieke arena.

fotoDew Sharman, op basis van voorkeur gekozen als Assembleelid. (Foto: Wilfred Leeuwin)

Sharman heeft een uitgesproken mening over etnische politiekvoering. Hij vindt dit dodelijk voor dit land en zeker voor de VHP. Sharman zegt aan Starnieuws dat hij het er absoluut niet mee eens is, dat de VHP een etnische campagne heeft gevoerd. Volgens hem is er sinds de leiding van de partij enkele jaren terug is overgenomen door een nieuwe generatie onder leiding van Chan Santokhi, een duidelijk signaal gegeven om af te rekenen met etnische politiek. "Het is een proces binnen een partij met een Hindostaanse historie van langer dan 60 jaar. Je zal de samenleving ervan bewust moeten maken en ook de eigen achterban. Er zal ook weerstand zijn. Maar wij jonge generatie politici hebben zeker het verlangen de partij open te gooien. Het moet gaan om een principe, een ideologie en het maakt niet uit van wie het is, of waar je woont. Ik ben voorstander van om dat fundament nu te leggen", stelt het aankomende Assembleelid.

De VHP'er zegt dat zijn zienswijze alles te maken heeft met wat hij zijn voordeel noemt, te zijn geboren in het plattelandse Paradise, te Nickerie. "Daar ben ik opgegroeid met veel meer etnische groepen dan alleen Hindostanen. De meeste van mijn vrienden zijn van creoolse en Javaanse komaf. In mij zit het hokjesdenken en handelen niet en die verandering zie ik steeds meer in de VHP. Wil de partij groter worden en willen we landelijk in alle kiesdistricten meedoen aan de verkiezingen, dan moeten we de zaak opengooien en niet alleen opengooien om kleur te krijgen. Wij moeten de mensen ook omarmen en betrekken en laten doorstromen in alle organen van de partij tot zelfs de top. Die mogelijkheid moet er zijn voor alle Surinamers. In elk geval is de nieuwe generatie politici in de VHP daar erg gevoelig voor. We praten alleen daarover en niet meer in termen van Hindostanen, dat is niet meer onze stijl en absoluut niet mijn stijl”, zegt Sharman.

Sharman die medicus is en werkzaam bij de Regionale Gezondheidsdienst (RGD), heeft na NDP-voorzitter Desi Bouterse (34.891) de meeste stemmen behaald bij de verkiezingen in Paramaribo. “Het is leuk voor mij, maar het gaat in de eerste plaats om de partij en de V7 combinatie. Het zou meer glans hebben gehad als wij de verkiezingen hadden gewonnen. De politicus die in de verkiezingen van 2010 al kandidaat was in Nieuw Front-verband behaalde toen ruim 4500 stemmen, maar miste op enkele honderd stemmen toch een zetel in het parlement. “Die 4500 stemmen waren denk ik mijn propaganda in deze verkiezingen. Daarnaast de huis aan huis bezoekjes in de meet de people campagne van de VHP, het stemadvies dat op het laatst is gegeven door de partij en zeker ook mijn maatschappelijke binding met de gemeenschap”, geeft Sharman als reden voor zijn zeteloverwinning.

Over hoe de president gekozen moet worden en de samenstelling van een nieuwe regering, wil Sharman in dit stadium vooral geen ondoordachte uitspraken doen en afwachten wat in de samenwerking van V7 en in de VHP wordt besloten. “Op zich zou het geen slechte optie zijn onze medewerking te verlenen om de president in De Nationale Assemblee te kiezen. De NDP heeft de verkiezingen gewonnen. De resultaten liegen er niet om en dat moeten we gewoon toegeven.

Wilfred Leeuwin

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /NSS 09-06-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics