Nickerie.Net, donderdag 11 juni 2015


Suriname moest doorvoerland worden voor coca´ne Colombiaanse FARC

De Braziliaanse krant ĹO Estado de S.Pauloĺ berichtte 5 juni 2015, dat een grote internationale criminele organisatie bezig is geweest met voorbereidingen om Suriname tot een top doorvoerland te maken voor coca´netransport van de revolutionaire strijdkrachten van Colombia (FARC, Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia) naar Guinee-Bissau, een voormalige Portugese kolonie in West-Afrika. De West meldt dit in haar editie van dinsdag 9 juni.

(Bron foto) Coca´ne moest als eindbestemming Guinee-Bissau krijgen

De bende, die gevormd was door Braziliaanse zakenlieden, smokkelde coca´ne voor de FARC via Venezuela naar Honduras, maar vorige week werd onthuld, dat in 2013 ook BraziliŰ als route werd gebruikt en als nieuwe route Paramaribo-Guinee-Bissau in stelling werd gebracht. Als modus operandi werd door de organisatie gesproken over de inzet van vliegtuigen die in staat zijn zelfstandig de Atlantische Oceaan over een afstand van 4.600 kilometer over te steken, bijvoorbeeld een Learjet 50. De dealers schatten in, dat het vliegtuig capabel zou zijn om tot 1,2 ton coca´ne te vervoeren.

Uit correspondentie die door de FBI werd onderschept, blijkt dat de organisatie besloten had een ​​ander vliegtuig, Falcon 200, te kopen dat een vervoerscapaciteit van negen passagiers heeft. Op 28 mei 2013 had de groep een vliegtuig ter beschikking in Suriname. Binnen twintig dagen zouden de Colombianen drugs naar Suriname transporteren voor verdere verzending.

Het onderzoek van de PolÝcia Federal (PF) werd evenwel niet voortgezet, omdat de vliegtuigen die mogelijk ingezet zouden worden, geen enkele betrokkenheid hadden met BraziliŰ. Pas als er Braziliaanse vliegtuigen bij internationale drugshandel worden ingezet, gaat de PF over tot onderzoek van de misdaden. De bevoegdheid om strafbare feiten gepleegd aan boord van een vliegtuig te rechercheren, is overigens voorbehouden aan de Justiša Federal.

In het geval van de Suriname-Guinee-Bissau connectie, heeft de PF geen andere belastende feiten of voorbereidingen van de groep om coca´ne te vervoeren, ontdekt. Eerder werd bekend, dat in 2012 en 2013 Colombiaanse ingenieurs de haalbaarheid van een 20 miljoen Amerikaanse dollar kostend project bestudeerden om een Boeing 737 aan te schaffen en een onderzeeŰr te bouwen, waarna drugstransport zou geschieden naar Venezuela en vervolgens naar Suriname. Daarbij zou in ons land de coca´ne worden verpakt en geladen op kleine bootjes. Op zee zou de lading worden overgeheveld naar de onderzeeŰr die ongehinderd het Afrikaanse continent zou moeten bereiken, alwaar uiteindelijk met behulp van schepen of kleine bootjes het drugstransport naar Europa zou worden voortgezet.

West-Afrika ontpopt zich tot een mondiale doorvoerhaven voor drugs. In eerste instantie smokkelden de Zuid-Amerikaanse druglords hun coca´ne veelal rechtstreeks naar Europa, maar naarmate Europa alerter raakte, steeg de behoefte aan een omleidende route. West-Afrika bleek perfect. Het ligt praktisch tegen Europa aan en belangrijker, het is Ĺs werelds armste regio. Het eerste land in West-Afrika dat viel voor de coca´nekartels was Guinee-Bissau, een ex-kolonie van Portugal met sterke banden met Zuid-Amerika.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /Surinaamse Krant 11-06-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright ę 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics