Nickerie.Net, dinsdag 23 juni 2015


Sapoen als eeuwige loser en Chetan als nieuwste cheater

Laat ik beginnen met een compliment aan NDP- voorzitter Desi Bouterse. Groots om als winnaar van de verkiezingen alle partijen uit te nodigen voor een gesprek. Bouterse heeft helemaal gelijk dat in het verleden het Nieuw Front niet in de geest van de democratie handelde door zelfs partijen die ook hadden gewonnen geen uitnodiging te sturen voor zelfs maar een oriŽnterend gesprek. Ze hebben daarmee een groot deel van de kiezers genegeerd. Een goede stap van Bouterse en misschien wordt het tijd dat de informatie en formatie in de wet worden geregeld.

Maar terwijl ik de NDP-voorzitter een pluim geef, moet ik hem ook op de vingers tikken. De informatiegesprekken waren bedoeld voor politieke partijen die zetels hebben gewonnen. Indien hij het spel echt eerlijk en democratisch wilde spelen, had de NDP partijen ťn combinaties uitgenodigd. Daarmee toon je respect voor het samenwerkingsverband en de stem van de kiezer die gekozen heeft voor een combinatie en niet de individuele partijen. Hoewel in het geval van V7 ze dit zelf hebben uitgelokt, door in te gaan op individuele invitaties.

Maar als de president zegt partijen uit te nodigen die zetels hebben gewonnen, waarom dan de grootste verrader uit de Surinaamse politiek van de afgelopen vijftien jaar, Raymond Sapoen, ontvangen? Heeft hij een partij? Sapoen - misschien is de laatste lettergreep wel het meest lijdend voor zijn handelen - is officieel geen lid van De Nationale Assemblee. Het is strikt genomen nog altijd mogelijk dat zijn geloofsbrieven niet worden goedgekeurd en hij niet naar het parlement gaat. Bovendien mengt de NDP (Bouterse) met de uitnodiging aan Sapoen, die samenspant met Cheaten, zich in interne aangelegenheden van Pertjajah Luhur. Sapoen, in mijn ogen een politieke loser zonder eigen achterban, die voor de tweede keer probeert een coup te plegen in een partij die wel volgelingen heeft en wordt geleid door Somohardjo. 

giwani@hotmail.com

Giwani Zeggen.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / dWT / Fos Network 22-06-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics