Nickerie.Net, maandag 29 juni 2015


Boeren opnieuw bedrogen door minister Algoe

29/06/2015 - Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - Hoewel er geen concrete toezeggingen zijn gedaan, blijft de associatie van padieboeren (SPBA) geduldig na een telefonisch onderhoud met Landbouwminister Soeresh Algoe. Volgens voorzitter Harinandan Oemraw zal de bewindsman de beloofde compensatie van 60 US dollar (SRD 201) per ingezaaide hectare Ďheel binnenkortí uitkeren aan de boeren.

"Dag en datum heeft de bewindsman ons niet doorgegeven, maar onze geduldige rijstboeren wachten het moment af", aldus Oemraw. Hij meldt ook dat Algoe de toegezegde zakken kunstmest en NPK-meststof, elk vijftig kilogram, spoedig zal doen verstrekken in de districten Nickerie, Coronie en Saramacca. Deze zijn dringend nodig. De SPBA-voorman heeft de bewindsman ook het probleem voorgehouden van de slechte polderwegen in alle ressorten van het district. De hoofdwegen, vooral in Wageningen, Middenstandspolder en de Nanipolder, zijn intussen ook moeilijk begaanbaar. "Hierdoor moeten de boeren grote afstanden afleggen om hun arealen te kunnen aandoen", zegt Oemraw.

De minister heeft zich woensdag georiŽnteerd in Wageningen en omliggende landbouwgebieden en het probleem persoonlijk besproken met de lokale boeren. Als noodmaatregel is de aanvoer van het water vanuit de zwamp afgesloten. Hierdoor is voorkomen dat er nog meer water stroomt naar onder water gelegen gebieden.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / dWT 27-06-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics