Nickerie.Net, vrijdag 17 juli 2015


Somohardjo: ‘Sapoen belazerde parlement’

16/07/2015 06:14 - Ivan Cairo

PARAMARIBO - Dat Raymond Sapoen dinsdag “onrechtmatig” heeft deelgenomen aan de DNA-vergadering om de nieuwe president en vicepresident te kiezen, treft parlementsvoorzitter Jenny Geerlings-Simons geen enkele blaam. “Zij was officieel nog niet op de hoogte dat Sapoen door zijn partij is teruggeroepen”, zegt PL-leider Paul Somohardjo.

Volksverrader Raymond Sapoen (middden) heeft volgens PL-voorzitter Paul Somohardjo het parlement belazerd door onrechtmatig deel te nemen aan de DNA-vergadering van dinsdag.Raymond Sapoen (middden) heeft volgens PL-voorzitter Paul Somohardjo het parlement belazerd door onrechtmatig deel te nemen aan de DNA-vergadering van dinsdag. Foto: dWT Archief

De brief waarin de assembleevoorzitter wordt geïnformeerd dat het parlementslid is teruggeroepen door zijn partij, had ze dinsdag nog niet ontvangen. "Sapoen heeft het parlement belazerd door deel te nemen aan de vergadering, terwijl hij zich ervan bewust was dat hij was teruggeroepen", stelt Somohardjo. De terugroeping was dinsdag nog niet betekend aan Diepakkoemar Chitan, het tweede PL-assembleelid dat in ongenade is gevallen en door de partij wordt teruggefloten. Intussen is de terugroepbrief zoals bij wet voorgeschreven bij de procureur-generaal afgegeven, wat inhoudt dat die aan Chitan is betekend. De eerste terugroeping van Sapoen en Chitan is vorige week onrechtmatig verklaard door de kortgedingrechter, omdat Sapoen en Chitan nog niet tot het parlement waren toegelaten toen ze werden teruggeroepen.

Die omissie heeft PL nu verholpen door hen opnieuw per deurwaardersexploot te informeren dat ze geen assembleelid meer zijn, zegt Somohardjo. De parlementsvoorzitter en andere relevante instanties zoals de president en het ministerie van Binnenlandse Zaken kregen woensdag een kopiebrief. Nu Geerlings-Simons formeel op de hoogte is dat Sapoen en Chitan geen leden meer zijn van het parlement, verwacht Somohardjo dat ze geen convocaties meer krijgen en ook niet meer worden toegelaten om vergaderingen bij te wonen en andere parlementaire activiteiten te ontplooien. "Als de voorzitter dat toch doet, gaan wij weer een zaak tegen haar aanspannen", dreigt de PL-voorzitter.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ NSS 17-07-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics