Nickerie.Net, maandag 03 augustus 2015


Covab Nickerie levert 100% geslaagden

Alle 21 geslaagde verpleegkundigen hebben een eed/belofte afgelegd vrijdag in Nickerie. De dependance van de Covab in Nickerie heeft voor de eerste keer verpleegkundigen afgeleverd. Alle studenten die deelnamen aan het examen zijn geslaagd. De vierjarige opleiding is gestart met 25 studenten, maar vier haakten eerder af.

fotoDe geslaagden van Covab in Nickerie.

Voorzitter van het Sichtingsbestuur van Covab, Angela Wallerlei-Kumbansila, deelt mee dat de dependance Nickerie nu 156 studenten telt. Best geslaagde is Kimberly Moespar geworden.

 Moespar heeft voor theorie gemiddeld 7.9 behaald en voor de praktijk een 7. De 21 verpleegkundigen, 5 heren en 16 dames zullen als volgt geplaatst worden: 14 voor LMSZN, 4 voor RGD en 3 voor PCS. Volgens Wallerlei is deze opleiding een aanwinst voor Nickerie. "Het heeft een enorm spin-off effect teweeg gebracht, er is werkgelegenheid gecreŽerd, er zijn vaste en parttime docenten, stageplaatsen zijn vrijgemaakt en de jongeren blijven in het district waardoor je vergrijzing in het district tegengaat. Je hebt direct ook te maken met mantelzorg, die kinderen kunnen dan voor hun ouders zorgen, want dan zijn ze in het district", stelde Wallerlei.

Zij vroeg de verpleegkundigen om het beroep hoog te houden door zich te houden aan de ethiek. Antoine Elias, directeur van het LMSZN is verheugd met deze opleiding. Hij heeft vier jaar terug ook gepleit voor de komst van de opleiding. Volgens Elias heeft het ziekenhuis jaren terug studenten gestuurd naar de opleiding in Paramaribo, maar na de opleiding kwam slechts een deel terug. Hierdoor moest het ziekenhuis steeds plaatsen invullen bij Covab maar de plekken in het ziekenhuis bleven leeg.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / NSS 03-08-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics