Nickerie.Net, maandag 03 augustus 2015


Manglie, voorzitter van Vereniging van Rijst Exporteurs

Rijstmagnaat Imro Manglie is zaterdagavond gekozen tot voorzitter van de Vereniging van Rijst Exporteurs (VRE). Er waren twee kandidatenlijsten ingediend. De lijst aangevoerd door Manglie kreeg 10 exporteurs achter zich. Op Dewanand Joekhoe stemden 8 bedrijven. Van de 22 rijstverwerkers waren 2 afwezig. Twee stemmen waren ongeldig.

fotoHet nieuwe bestuur van VRE. Imro Manglie, Rakesh Narsingh en Jerry Bishessar.

Lijst 1 bestond uit de rijstbedrijven: Manglie, Sahara (Jerry Bishesar) en Rakesh Narvin (Narsingh). Op lijst 2 stonden de bedrijven Jokhoe (Jokhoe), Bhagwatpersad Ramadhin (Ramadhin) en Jaggernath (S. Jaggernath).

De nieuwe voorzitter zegt dat de leden voor zijn lijst hebben gekozen, daarom zal hij zal alles in het werk stellen om een heel goede job te doen. Dit in het belang van Suriname en in het bijzonder voor Nickerie. Volgens Manglie staat de totale rijstsector op zijn kop.

Het bestuur zal samen met de ministers van Landbouw, Veeteelt en Visserij en van Handel en Industrie moeten praten en aangeven welke maatregelen genomen moet worden zodat de sector weer mag gaan bloeien. Het bestuur komt volgende week weer bijeen om de te ondernemen stappen te bespreken.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / NSS 03-08-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics