Nickerie.Net, maandag 03 augustus 2015


Ook Nickerie krijgt 'recyclingbak'

In het district Nickerie is de 25e 'recyclingbak' geplaatst door stichting Support Recycling Suriname (SuReSur) in samenwerking met Amazona Recycling Company NV (Amreco). Deze bak staat in het centrum van het district voor het terrein van het RGB-kantoor aan de R.P. Bharosstraat. Het is de bedoeling dat petflessen en aluminiumblikken hierin gedumpt worden. Een bak kost SRD 1800, terwijl de transportkosten van de flessen SRD 3000 per jaar bedragen.

fotoGlenn Ramdjan en dc Wedprekash Joeloemsingh deponeren hun petfles in de bak.

Nickerie zal 50 bakken krijgen, verdeeld over de diverse ressorten. Als alles goed zit zal het district in augustus reeds 20 bakken rijker zijn. Secretaris Jeroen Cornelisse van SuReSur legt uit dat reeds geruime tijd gestart is met dit landelijke project. De eerste bakken zijn geplaatst in de ressorten Latour en Blauwgrond. Deze ressorten hebben elk 12 bakken ontvangen.

Het doel van dit project is om samen met de burgers te werken aan een schoon Suriname. De bakken worden geschonken door het bedrijfsleven. Zij hebben tegelijkertijd de gelegenheid hun eigen reclame te schilderen op de bak. Districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh is bijzonder ingenomen met de realisatie van dit project in zijn district. Hij merkt op dat een gezond milieu immers de basis is voor een gezonde geest en leefstijl.

Glenn Ramdjan, coördinator bij SuReSur, vult aan dat het Import- en Exportbedrijf NV Dam, dit project op zijn eigen manier ondersteunt. De importeur van de Mogu Mogu drank, stelt voor elke lege 'Mogu Mogu' fles, 4 cent ter beschikking van de slachtoffers van de rukwinden. Cornelisse geeft aan dat het bedrijfsleven bereid is om het project te ondersteunen. Bedrijven die gevestigd zijn in districten hebben ook belangstelling getoond om mee te doen.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / NSS 03-08-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics