Nickerie.Net, dinsdag 04 augustus 2015


Mulo West in Nickerie behaalt beste score district

De muloschool in de Westelijke Polder van Nickerie, die het vorig schooljaar van start ging, heeft zijn nut bewezen. Mulo West heeft van het jaar 86.4% geslaagden geleverd. In totaal hebben 44 leerlingen meegedaan aan het examen, van wie 38 direct slaagden, 4 zijn afgewezen en 2 moeten herexamen doen. Vorig schooljaar eindigde mulo West nog op de 2e plaats in het district met 68% geslaagden. Directeur Krishnakoemar Nagesar van Mulo West zegt heel tevreden te zijn, maar geeft tegelijkertijd aan dat de kinderen zeker een maand lang extra lessen hebben gevolgd. Gedurende deze maand hebben ze ruimschoots geoefend met oude examenwerken. Daarnaast waren ze ook enthousiast en bereid de lessen te volgen.

fotoDe schoolleider is heel trots op zijn leerlingen. Hij geeft aan hoe belangrijk het is dat de leerlingen in hun eigen omgeving les kunnen volgen. De best geslaagden van de school zijn: Anshala Harilal van de B met 67 punten en Lachmie Bharos van A met 62 punten.

De scholen in regio West hebben de volgende resultaten behaald: Mulo West 86.4%, Sitalsingh Muloschool 75.4%, Mulo Henar 60%, Mulo Paradise 54%, Mulo Wageningen 53.8%, Mulo Bueno Bibaz 51.3%, Tata Colin Coronie 47.8% en Schneider Howard Muloschool 44.8%. Landelijk is het slagingspercentage 55.1%.


 
 
Bron/Copyright:

Nickerie.Net / NSS 04-08-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics