Nickerie.Net, zondag 09 augustus 2015


Open brief aan de heer mr. Raymond Sapoen

Via de verschillende media heb ik gelezen dat de heren Sapoen en Chitan geëist hebben om toegelaten te worden tot de PL-fractie in DNA. De vraag komt gelijk bij mij op: “Wat wil de heer mr. Raymond Sapoen nog meer?” Naar mijns inziens wil de heer mr. Sapoen: – President van Suriname worden; – Vicepresident; – Een eigen fractie in DNA; – Met de PL ervandoor gaan zoals het geval was met Pendawalima in 1996. En nu eist hij van de PL om toegelaten te worden tot de PL-fractie.

Luister no ‘ brada’ Sapoen: – In 1996 ben je onderminister geworden dankzij het baanbrekend werk van Somohardjo om daarna met Pendawalima ervandoor te gaan; – Dankzij Somohardjo ben je in 2010 minister geworden; – Daarna in 2015, ben je gekozen volksvertegenwoordiger geworden dankzij Somohardjo; – Dankzij Somo, die jij nu vergruist, ben je presidentkandidaat geworden na goedkeuring van de partijraad.

Dat je nu teruggeroepen bent door de partijraad, heb jij aan jezelf te danken.

Mr. Sapoen, toen jij in het ziekenhuis lag beloofde je ons het VP-schap en drie ministeries. Het VP-schap is nu een gepasseerd station. Staan de beloofde drie ministeries nog recht overeind? Gaan de voordrachten kandidaatsministers conform de statuten van de PL plaatsvinden? Want binnen de groep van 16 zijn er tenminste zes personen die ambities hebben voor het ministerschap.

Wat ik nu ook constateer is, dat alle weelde die de heer Somohardjo jou heeft toegekend, het gewicht daarvan te zwaar is voor jou benen en dat je daardoor naast jouw schoenen begint te lopen.

Dus “broeder” Sapoen: haal het aub uit je hoofd om met de Pertjajah Luhur ervandoor te gaan. Je mag wel veel goede eigenschappen hebben, maar één ding is zeker: jij bent en zal niet in staat zijn om leiding te geven aan de Pertjajah Luhur.

Trek lering uit het verleden en laat de PL met rust.

Dus nu weer mijn vraag: wat wil de heer mr. Raymond Sapoen nog meer?

Een PL-topper

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /Surianme Herald 09-08-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics