Nickerie.Net, dinsdag 01 september 2015


Dew Baboeram en zijn(schijn) waarheidsvinding

Hoe perfect Dew Baboeram(Sandew Hira), Melvin Linscheer en de hoofdverdachte van 8 decembermoorden, president Desi Delano Bouterse, het interview over de moorden op de 15 weerloze burgers op 8 december 1982 in elkaar zetten, dat interview zal van nul en generlei waarde zijn.

Welke autoriteit beslist wat waarheid is en wat schijnwaarheid? Niet de hoofdverdachte en ook niet de initiatiefnemer van de (schijn)waarheidsvinding. Alleen de juiste autoriteit kan beslissen of beoordelen wat de waarheid is en wat schijnwaarheid. Daarom moet de hoofdverdachte zijn verhaal over de 8 decembermoorden aan de krijgsraad vertellen en niet aan Dew Baboeram.

Dew Baboeram in een gezelschap van zijn ideologie-genoten.Dew Baboeram en zijn linkse gezelschap

Het is buitengewoon somber dat Dew Baboeram zich voor dit spelletje leent. Het is een belediging aan het adres van de nabestaanden. Het interview is een voorgekookt scenario dat door Melvin Linscheer en Dew Baboeram op instigatie van de hoofdverdachte president Desi Bouterse, in elkaar is gedraaid.

Vanaf maart 2014 hebben Melvin Linscheer en Dew Baboeram een serie gesprekken gevoerd. Het is iemand iets (interview) aanbieden dat in feite door de ontvanger (de hoofdverdachte) zelf is betaald. Dus een sigaar uit eigen doos presenteren aan hoofdverdachte.

Het grote toneelstuk van de hoofdverdachte en de initiatiefnemer dat moet dienen als waarheidsvinding is ronduit beschamend. De samenleving wil duidelijkheid en geen onwaarheden, eerlijkheid en geen leugens. De samenleving en de nabestaanden gaan niet pikken dat de waarheid onder de tafel blijft.

Wat gaat het interview Dew Baboeram opleveren? Wil hij naam en faam met het interview werven? Of gaat het puur om geld te maken. Een audio-opname kun je altijd manipuleren. Dew Baboeram moet de hoofdverdachte vragen zijn verhaal Live op de tv te komen vertellen. Dan kan het volk wellicht ook een oordeel vellen over zijn betrokkenheid.

Het is een pure onzin dat wannneer president Desi Bouterse gearresteerd wordt het zal leiden tot een geweldsexplosie. Waarom zou het tot een geweldsexplosie leiden indien president Bouterse gearresteerd wordt? Het is duidelijk dat Dew Baboeram met zijn uitspraken het volk angst wil aanjagen.

Waarom heeft Dew Baboeram de naam van VHP voorzitter Santokhi genoemd dat indien Bouterse opgesloten wordt tot geweldsexplosie zal leiden. Wat heeft de Santokhi te maken met arresteren en opsluiten van Bouterse. Arresteren en opsluiten is een taak van het Openbaaar ministerie en de rechterlijke macht. Het is duidelijk dat Dew Baboeram in deze kwestie ook de gevoelige snaar van etniciteit bespeelt.

Dew Baboeram(Sandew Hira) was begin jaren ’80 voorzitter van het Grenada comité in Nederland en grote aanhanger van de vermoorde Maurice Bisschop, leider van de revolutie op Grenada. Hij was en is ook een aanhanger van president Bouterse. Hij heeft de staatsgreep van Bouterse nooit veroordeeld.

Dus, het is voor mij helemaal geen verrassing dat Dew Baboeram, samenwerkt met de hoofdverdachte van de 8 decembermoorden. Het is meer dan duidelijk dat hij jegens zijn eigen vermoorde broer en de nabestaanden hoogverraad heeft gepleegd door te collaboreren met de hoofdverdachte van de 8 decembermoorden. 

Dew Baboeram schreef in een van zijn columns dat de parlementaire democratie in Suriname een schijnvertoning was die aangestuurd werd door buitenlands kapitaal. Dus zijn idee was om de parlementaire democratie te vervangen met revolutie. De mislukte tegencoup van zijn eigen broer noemde hij een aanslag van rechts en wilde dat de tegencoup internationaal veroordeeld moest worden.

In mijn optiek is de aanzet tot de decembermoorden gegeven door Maurice Bishop toen hij een bezoek had gebracht aan legerleider Bouterse. Zijn uitspraken: The revolution is not an Teaparty. You have to crush your enemies, just like they would crush you. En op 8 december 1982 is het advies van Maurice Bishop uitgevoerd door de toenmalige militaire machthebbers.

Dew Baboeram is grote voorstander van de revolutie, communisme en anti-kolonialisme. Maar heeft geen problemen mee dat leiders zijn eigen mensen koloniseert. Hij heeft in de jaren ’80 de revolutie op Grenada en ook de Sandinistische regering in Nicaragua ondersteund die in 1979 aan de macht kwam na een bloedige burgeroorlog.

Dew Baboeram(Sandew Hira) is iemand die extreemlinks is, die de maatschappelijke orde wil omverwerpen, desnoods door middel van gebruik van geweld. Dat blijkt uit enkele van zijn columns. Hij is ook een grote aanhanger van Fidel Castro. In de jaren tachtig is hij gesignaleerd met Fidel Castro en Maurice Bishop.

Toen Dew Baboeram recentelijk in Suriname was gaf hij aan dat hij door advocaat Hugo Essed van de nabestaanden is bedreigd. Hij kreeg toen een beveiligingsman van de president. Dew Baboeram moet juist oppassen voor de moordenaars van de 8 decembermoorden.

Ik wil Dew Baboeram adviseren om zich terug te trekken uit de zogenaamde waarheidscommissie. Wie met pek omgaat wordt ermee besmeurd.

Naipal.A.I

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /Ingezonden 31-08-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics