Nickerie.Net, vrijdag 04 september 2015


Kalloe: Solidariteitsheffing is terreuraanslag op volk

“Hoe kan de regering het volk zo een dictatoriaal besluit opleggen als te zijn een solidariteitsmaatregel? Dit, terwijl de financieel economische chaos een product is van het incompetent en corruptie faciliterend beleid van de president zelf. Waarom stelt president Desi Bouterse het volk nu verantwoordelijk voor de gecreëerde financieel-economische schade door zijn eigen regeerteam en waarom vraagt hij support van het volk om samen de lasten nu te dragen?”, zijn vragen die VHP- Assembleelid Jitendra Kalloe uit Nickerie stelt.

fotoVHP- Assembleelid Jitendra Kalloe uit Nickerie

De volksvertegenwoordiger zegt aan Starnieuws dat de solidariteitsheffing getypeerd kan worden als een terreurbeleid naar het volk van Suriname, een zware aanslag, niet alleen voor ondernemers maar voor de totale gemeenschap. Kalloe kan zich niet voorstellen dat er nu al verzwarende maatregelen worden getroffen. De productiebedrijven en de rijstsector voelen nog de naweeën van het gevoerde wanbeleid van de afgelopen regeerperiode, merkt Kalloe op. De solidariteitsheffing van SRD 0,40 per liter brandstof bij de huidige prijs brengt terstond een minimale kostprijsverhoging van SRD 1 per baal padie bij de primaire productie met zich mee. Daarnaast zullen de verhoogde tarieven van nutsbedrijven ook zwaar de verwerkingskosten omhoog stuwen, stelt Kalloe.

“Hoe zal de regering ertegen aankijken wanneer straks blijkt dat door deze maatregelen de omzet van brandstofverbruik drastisch verminderd wordt, waardoor de begrote extra inkomsten niet gehaald zullen worden om de gemaakte afspraken (met de Algemene Aannemers Vereniging en beloofde subsidie van rijstboeren) na te komen? Zal er dan een 'extra solidariteitsheffing' worden geïnd?”, vraagt het DNA-lid zich af. Volgens Kalloe is het overduidelijk dat dit een ondoordachte besluit is dat ‘overnight’ wordt doorgedrukt zonder het parlement hierover geconsulteerd te hebben. Alle voedselproducerende ondernemingen en bedrijven worden volgens Kalloe op geen enkele wijze gestimuleerd en ondersteund. De volksvertegenwoordiger verwacht, dat indien er geen veranderingen zullen komen, er een sociaal-economische onrust zal ontstaan in het land.

Wanita Ramnath

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /NSS 03-09-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics