Nickerie.Net, dinsdag 08 september 2015


Padieboeren verder in het nauw door rampzalige regering Bouterse

NIEUW-NICKERIE - De Surinaamse Padie Boeren Associatie (SPBA) eist van de regering dat de extra heffing op brandstof en de aangekondigde tariefsaanpassingen voor elektriciteit en water ongedaan worden gemaakt. Voorzitter Harinandan Oemraw zegt dat de associatie al gesproken heeft met andere organisaties, die zich ook zorgen maken over de ontwikkelingen. ďWij vertegenwoordigen duizenden gezinnen die direct betrokken zijn in de rijstsector. We kunnen al die aanpassingen niet aanĒ, zegt Oemraw.

Enkele padieboeren die hun oogst binnenhalen. De boeren maken zich zorgen om de aangekondigde tariefsaanpassingen.De boeren maken zich zorgen om de aangekondigde tariefsaanpassingen. Enkele padieboeren die hun oogst binnenhalen. De boeren maken zich zorgen om de aangekondigde tariefsaanpassingen. Foto: dWT Archief

De opkoopprijs van een baal padie bedraagt dit seizoen ongeveer SRD 35 en "dat ligt ver beneden de productiekosten", zegt VHP-parlementariŽr Jitendra Kalloe. Doelend op de lastenverzwarende maatregelen vraagt hij zich af hoe de regering het volk zo een besluit kan opleggen, terwijl de financieel-economische chaos in het land een product is van de vorige regering, eveneens onder leiding van president Desi Bouterse. Het parlementslid wil ook weten waarom het staatshoofd het volk nu verantwoordelijk stelt voor de gecreŽerde financieel economische schade. Volgens Kalloe kan de 'solidariteitsheffing' getypeerd worden als een terreurbeleid naar het volk toe.

De politicus vraagt zich ook af hoe de regering er tegen aan zal kijken wanneer straks blijkt dat door deze maatregelen de omzet van brandstofverbruik drastisch vermindert, waardoor de extra inkomsten niet gehaald zullen worden. Kalloe zegt dat veel andere maatregelen getroffen kunnen worden om de uitgaven van de overheid te beperken en de besparingen te gebruiken voor begrotingsdoelen. De parlementariŽr spreekt van een ondoordacht besluit dat van het ene op het andere moment is doorgedrukt zonder het parlement hiervoor geconsulteerd te hebben.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /dWT 07-09-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics