Nickerie.Net, donderdag 10 september 2015


Bouterse geeft verkeerd signaal met benoeming dochter

Paramaribo - Het kabinet van de president geeft in een persbericht aan dat Peggy Bouterse-Bilkerdijk adviseur wordt, ze is belast met het buitenlandbeleid, de economische aangelegenheden en de reorganisatie van het kabinet. Ook zal zij de functie van chef staf voorbereiden en tijdelijk waarnemen. Bouterse-Bilkerdijk heeft internationale relaties gestudeerd in BraziliŽ en veertien jaar gewerkt als senior manager bij grote Nederlandse bedrijven.

Bestuurskundige August Boldewijn is van mening dat de president met de benoeming van zijn dochter een verkeerd signaal geeft aan de gemeenschap, ook al is ze gekwalificeerd.Bestuurskundige August Boldewijn is van mening dat de president met de benoeming van zijn dochter een verkeerd signaal geeft aan de gemeenschap, ook al is ze gekwalificeerd. Bestuurskundige August Boldewijn is van mening dat de president met de benoeming van zijn dochter een verkeerd signaal geeft aan de gemeenschap, ook al is ze gekwalificeerd. Foto: dWT Archief

"Deze informatie ten spijt, de president geeft met de benoeming van zijn dochter een verkeerd signaal aan de gemeenschap", meent bestuurskundige August Boldewijn. "Het is nepotisme, ook al is zij gekwalificeerd", zegt hij ronduit. "Het is ook niet het moment dit te doen", zegt de deskundige met verwijzing naar de discussies over de aangekondigde verhogingen en de moeilijke tijdens die burgers tegemoet gaan. Boldewijn wijst naar een obstakel dat op dit niveau speelt, namelijk dat de adviseur en de president een emotionele band hebben. "En dat moeten wij op dit niveau niet hebben, want je zit altijd met de vraag over de objectiviteit van de persoon."

Het kabinet maakt verder bekend dat luitenant kolonel Mitchel Labadie per 1 januari de nieuwe chef staf wordt op het kabinet. Hij zal de dagelijkse leiding voeren op het kabinet. Labadie heeft laatstelijk Suriname gediend als vertegenwoordiger bij de Unasur en heeft zijn opleiding genoten in Venezuela en aan het FHR Lim A Po instituut. De aanstelling van Bouterse en Labadie moet gezien worden binnen het kader van verjonging van de staf op het kabinet. Er zullen meer jonge professionals worden aangetrokken, die zullen worden begeleid door het nu reeds functionerende kader.

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /dWT 09-09-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics