Nickerie.Net, vrijdag 18 september 2015


Ex-Staatsraadslid Harold Ramdhani overleden

PARAMARIBO - Ondernemer en prominent lid van de VHP, Harold Ramdhani, is donderdag op 70-jarige leeftijd overleden. Hij is vanaf de instelling van de Staatsraad in 1988 tot aan zijn vervanging vorige week onafgebroken lid van dit hoge college van Staat geweest. Bij de beŽdiging van Flip de Vries en Robby Berenstein donderdag roemde Staatsraadsvoorzitter en president Desi Bouterse de verdiensten van Ramdhani voor het college. Kort daarna werd bekend dat hij is overleden.

Harold Ramdhani (1945-2015)

Het staatshoofd deelde mee, dat Ramdhani dag en nacht bezig was met de werkzaamheden van het adviserend orgaan. Ofschoon Ramdhani nog een termijn in de Staatsraad ambieerde, werden door de VHP twee andere kandidaten voorgedragen. Hij en Geetapersad Gangaram-Panday werden vervangen door Mahinder Rathipal en Ganeskoemar Kandhai. In 1996 was Ramdhani tegenkandidaat van Pretaap Radhakishun tijdens de verkiezingen om het vicepresidentschap van Suriname. Hij gooide de handschoen in de ring toen Jules Wijdenbosch in de Verenigde Volksvergadering als president werd gekozen.

Nadat hij zich had teruggetrokken uit de strijd, werd Radhakishun bij enkele kandidaatstelling als vicepresident verkozen verklaard. Ramdhani was tussen 2000 en 2005 voorzitter van de Raad van Toezicht bij het Staatsziekenfonds en geruime tijd fungeerde hij zelfs als waarnemend-directeur. Hij werd als waarnemend-directeur vervangen door Stephen Comvalius nadat het kabinet-Venetiaan/Sardjoe in 2005 aan de macht kwam. Naast politicus was Ramdhani ook zakenman en lid van de Lions Club Suriname. Hij directeur-eigenaar van Ram's Tours & Travel Service en prominent lid van de Associatie van Surinaamse Reisagenten (Asra).

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /dWT 18-09-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics