Nickerie.Net, vrijdag 18 september 2015


Zal minister Dodson straks het veld ruimen?

Op het eerste gezicht lijkt de dynamische minister Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen oog en oor te hebben voor een milieuvriendelijke omgeving. Bij hem schijnt de gezondheid van bewoners rond het stuwmeer grote prioriteit te genieten. Recentelijk heeft deze minister door zijn kordaat optreden een einde gebracht aan de goudpontons ofwel skalians op het stuwmeer.

Terug in de geschiedenis valt ons op dat tijdens de regering Bouterse-Ameerali, 2010-2015, door de toenmalige minister van Natuurlijke Hulpbronnen, Jim Hok, er geen acties werden ondernomen tegen deze goudpontons. Zelfs de presidentiŽle commissie Ordening Goudsector heeft die moed niet kunnen opbrengen. Wat nu wel gebeurd is, dat terwijl minister Dodson krachtig aan het optreden is, ex-minister Hok van Natuurlijke Hulpbronnen en Gerold Dompig, voorzitter van het Managementteam van de Commissie Ordening Goudsector, openlijk de schuld van een zwak en onwillig optreden tegen de skalians in elkaars schoenen proberen te schuiven.

Dankzij kordaat optreden van minister Dodson zijn vele duistere zaken met betrekking tot de skalians boven water komen drijven. Zo blijken personen met klinkende namen die dichtbij toppers van het land zitten, de eigenaren van de skalians te zijn. Verkondigingen vanuit regering Bouterse-Ameerali dat het heel moeilijk is om de eigenaren van de pontons te achterhalen, blijken nu bedrieglijke verhalen te zijn ter bescherming van politieke voordelen. Als volk moeten wij minister Dodson de waardering geven, dat hij gedurfd heeft aan de schenen van velen met directe lijnen naar de huidige regering te schoppen, door een definitief einde te maken aan de milieu vernietigende skalians in ons beschermd gebied.

Feit is, dat minister Dodson door zijn optreden het risico loopt, persona non grata in de huidige regering te worden, en dit wegens enge politieke belangen. Wij hopen daarom niet dat het fenomeen van politieke koppensnellerij onder het mom van gewijzigd beleid bij hem wordt toegepast. Minister Dodson, blijf het goede werk voortzetten!

Harriet Ramdien

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /NSS 18-09-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics