Nickerie.Net, maandag 28 september 2015


Nickeriaanse kiezers hebben de NDP afgestraft in 2015

De NDP is als winnaar uit de bus gekomen bij de verkiezingen van 25 mei 2015. In 2010 had de NDP/MC drie zetels in het rijstdistrict behaald en in 2015 heeft de machtige NDP slechts 2 zetels behaald. De “president van Nickerie”, de Oliekoning en Mata Hari zijn erg boos op de Nickeriaanse kiezers. Bij meerdere gelegenheden heeft de “President van Nickerie” laten weten dat hij niks voor de Nickeriaanse kiezers gaat doen, omdat zij ondankbaar zijn. Ik zal de kiezers en politiek geďnteresseerde burgers regelmatig de uitslagen van de verkiezingen voor de geest halen, waardoor zij gedocumenteerd hun politieke verhalen kunnen vertellen. Wij moeten niet in de ruimte met losse flodders “schieten”.

Ondanks alle mooie beloften van de NDP hebben de Nickeriaanse kiezers hun hersenen goed gebruikt en zijn niet in de politieke val (masoea van de NDP) gelokt. De Nickeriaanse kiezers hebben op 25 mei 2015 weloverwogen op de V-7 gestemd. Zowel in 2010 als in 2015 ging de politieke strijd tussen de MC (NDP) enerzijds en het NF (V-7) anderzijds. De V-7 behaalde drie en de NDP twee zetels. Op RR- en DR-niveau heeft de V-7 zege geboekt in vier ressorten (Groot Henar, Oostelijke polders, Nieuw Nickerie en Westelijke polders), de NDP heeft in het ressort Wageningen de RR-zetels gewonnen.

De sterke vrouwelijke kandidaat van V-7 in Nickerie

De V-7 heeft geen rekening gehouden met de demografische realiteit in het district Nickerie bij de kandidaatstelling. Met moest ook degelijk rekening gehouden hebben met de etnische samenstelling van de bevolking. Ruim 60% van de Nickeriaanse bevolking bestaat uit Hindostanen, terwijl 40% van de bevolking bestaat uit andere etnische groepen (Javanen, Creolen, mulatten, Inheemsen etc.). De grootste combinatie was de V-7. Wat hebben de V-7 kandidaten in Nickerie behaald op 25 mei 2015?

Als ik naar deze cijfers kijk, kan ik in alle eerlijkheid zeggen dat mevrouw Harriete Ramdien binnen de V-7 de sterkste kandidaat was. In de politiek zegt men dat zij de IRON LADY van V-7 was in Nickerie. De V-7 heeft drie zetels behaald in Nickerie. Wilde mevrouw Harriëte Ramdien via voorkeur gekozen worden, dan moest zij ( 10.917: 3+1 ) 3.640 stemmen behaald hebben. Als zij nog 3.640-3.342= 298 stemmen behaald had, was zij via voorkeur gekozen en dan zou de heer J.Kalloe buiten de boot vallen. Al die andere verhalen om haar politiek klein te krijgen, hebben niet gewerkt. Zij is een vrouw die weet waarvoor zij gaat. In 2005 is zij met haar eigen inspanning tot parlementariër gekozen; in 2010 heeft zijn in NDP-verband 1.559 stemmen behaald.

Ons volksvoedsel rijst is in gevaar

De afgelopen weken hebben wij geen mooie informaties over de rijstbouw uit Nickerie ontvangen. Berichten hebben ons bereikt dat men zaaizaad uit Guyana heeft gehaald, terwijl wij een modern zaaizaadveredelingsbedrijf (ADRON) in Nickerie hebben. De NDP-regering heeft de afgelopen vijf jaren de rijstbouw stiefmoederlijk behandeld. Twee rijstdeskundigen op master-niveau te weten de heren L.Soerdjan en S.Jairam zijn weggehaald van ADRON, omdat zij anders over de politiek denken en nu heeft de NDP-regering enkele beunhazen/kwakzalvers daar geplaatst die geen kennis van zaken hebben. Het hart van de rijstbouw ligt in de goede kwaliteit van het zaaizaad.

Indien men geen goede kwaliteit zaaizaad gebruikt voor de rijstbouw, gaat men binnen enkele jaren de hele sector naar de afgrond brengen. Op de president doe ik een verzoek om orde op zaken te stellen bij LVV, maar vooral bij ADRON. Een Oliemagnaat zonder een behoorlijke agrarische en wetenschappelijke bagage kan onmogelijk een rijstonderzoeksinstituut runnen. President, de leus: “Al houdt U niet van mij, maar ik houd van jullie”, heeft indruk bij velen gemaakt. President, U houdt van ons en daarom moet U korte metten maken met de beunhazen /kwakzalvers van ADRON.

Hardeo Ramadhin

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /GFC 28-06-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics