Nickerie.Net, zondag 29 november 2015


Politie inspecteur Oedit wil gezamelijke aanpak illegaliteit Bigi Pan

 

28/11/2015

 

NIEUW-NICKERIE - Hoofdinspecteur van politie Wiedjaikumar Oedit wil dat de politie, het leger, en ‘s Lands Bosbeheer gezamenlijk de strijd tegen de illegaliteit in het Bigi Pan-gebied aanbinden. Bij zo’n operatie kan namelijk meer bereikt worden dan bij individueel optreden en er moet voortdurende controle zijn. Wanneer er voldoende mankracht is, zal het gebied elke dag gecontroleerd worden. In dat geval zullen de kosten ook gedeeld worden. Het gebied is heel uitgestrekt en men kan er van verschillende kanten binnenkomen. We zullen tot het uiterste moeten gaan om de stropers te kunnen achterhalen, zegt Oedit.

 

Hoofdinspecteur van politie Wiedjaikumar Oedit (rechts) pleit voor een gezamenlijke aanpak van de illegaliteit in het Bigi Pan-gebied."We hebben reeds plannen klaar hoe de zaak aan te pakken in dit bijzondere beheersgebied van ongeveer 136.600 hectare ", zegt de hoofdinspecteur van politie. "We weten allemaal dat er ontzettend veel stropers zijn die daar onze visgronden leegroven en het voortbestaan van het gevogelte bedreigen. "Het Bigi Pan-gebied vormt de kraamkamer voor verschillende vis- en vogelsoorten en dat moet zo blijven. Daarom moeten wij er ook heel zuinig mee omgaan en er vooral op letten dat er geen illegale handelingen worden gepleegd.

 

"De politie heeft vrijdag drie mannen ingesloten die zijn betrapt met negen doodgeschoten zeeganzen en twintig snipjes. Het Openbaar Ministerie coördineert deze zaak en conform zijn instructie wordt het onderzoek voortgezet. Het schijnt de bedoeling te zijn deze zaak niet met een boete af te doen, maar de stropers voor het gerecht te dagen.

 

Het Bigi Pan gebied is in de afgelopen jaren geteisterd door enkele individuen met hoogeplaatste functies bij de regerende partij. Er zijn gedetailleerde verslagen van hoe hoogwaardigheidbekleders uit district Nickerie samen met partijtoppers uit Paramaribo, inclusief de president, zich vol aten met beschermde vogelsoorten. Een volksvertegenwoordiger van dezelfde regeringspartij heeft een priveverblijf in het Bigi Pan gebied. De uitdaging ligt nu bij de politie om deze overtreders op dezelfde manier aan te pakken als de gewone man op de straat.

 

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /dWT / Fos Network 28-11-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics