Nickerie.Net, dinsdag 01 december 2015


Bankdirecteur waarschuwt voor ‘explosie’ economie Suriname

De hele samenleving moet meewerken aan het op de rails houden van de economie. Dit stelt directeur Jim Bousaid van de Hakrinbank. Het wordt beheersen en inhouden. Onder andere ondernemers moeten op hun tellen letten.

Er moet geen overdreven hoge prijs in Surinaamse dollars worden betaald voor vreemde valuta. “Anders kan de zaak exploderen”, zei Bousaid in het actualiteitenprogramma Welingelichte Kringen. De economie is behoorlijk kwetsbaar. Het is zelfs zo erg dat een tweede devaluatie op korte termijn niet ondenkbaar is. De vraag is namelijk hoe lang de overheid vreemd geld kan inbrengen om de wisselkoersen stabiel te houden.

Het zogenaamde interveniëren is de afgelopen jaren al ver gegaan. De deviezenreserve bij de Centrale Bank van Suriname is nog maar een derde van wat die ruim drie jaar terug was. Er is volgens Bousaid veel te lang gewacht met het treffen van noodmaatregelen. De afgelopen jaren ging het steeds slechter met de economie. Pas na de verkiezingen is drastisch ingegrepen op een moment dat het allemaal al behoorlijk verziekt was.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /dWT 01-12-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics