Nickerie.Net, dinsdag 01 december 2015


BREAKING NEWS: ‘OM MOET BOUTERSE VERDER VERVOLGEN’

 30/11/2015

PARAMARIBO - Het Openbaar Ministerie moet overgaan tot verdere vervolging van Desi Bouterse als hoofdverdachte van de Decembermoorden. Dit heeft het Hof van Justitie beslist na een klacht die nabestaanden in augustus hadden ingediend tegen het OM. Dit verneemt de Ware Tijd van zeer betrouwbare bron. Dit bevel tot vervolging door het Hof is officieel nog niet bekendgemaakt.

Na aanname van de omstreden Amnestiewet in 2012 had het OM zich op het standpunt gesteld dat er geen grond was voor voortzetting van het 8 Decemberstrafproces. Hierover hadden de nabestaanden in augustus 2015 een klacht ingediend tegen het OM bij het Hof van Justitie.

Nadat de Amnestiewet met 28 tegen twaalf stemmen was aangenomen in De Nationale Assemblee, werd het 8 Decemberstrafproces opgeschort voor onbepaalde tijd. Zowel de auditeur-militair als de Krijgsraad vond dat een Constitutioneel Hof zich moest buigen over de rechtmatigheid van de Amnestiewet. Suriname moet echter nog komen tot de instelling van een Constitutioneel Hof. Hierdoor was het strafproces tegen de verdachten van de Decembermoorden in een rechtsvacuüm beland.

De nabestaanden verweten in hun klacht dat met name de auditeur-militair zich op ondeugdelijke wijze van zijn vervolgingstaak had gekweten. De klagers verlangden daarom van het Hof van Justitie een bevel tot verdere vervolging.

Het voor de nabestaande positieve besluit van het Hof komt daags nadat publicist en nabestaande Sandew Hira het afgelopen weekend een 'getuigenis' van president Bouterse heeft afgenomen over de bloedige gebeurtenissen van december 1982. Dit gebeurde op het buitenverblijf Brokobaka van Bouterse. Hira is van plan op 8 december de 'getuigenis' van Bouterse publiekelijk te maken.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /dWT 01-12-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics