Nickerie.Net, zondag 06 december 2015


Proeve dringt aan op herinstellen SER

PARAMARIBO - Het herinstellen van de Sociaal Economische Raad (SER) is enorm belangrijk, vindt directeur Sigmund Proeve van De Surinaamsche Bank. ďOmdat wij denken dat hiermee een goed platform wordt gecreŽerd om over beleid te adviseren en beleid te ondersteunen. De SER kan heel goed gefundeerde adviezen uitbrengen aan de regering en haar organen.Ē

 Siegmund Proeve, directeur van de De Surinaamsche Bank.Zeker in de situatie waarin het land zich nu bevindt, zou dit instituut een belangrijke bijdrage kunnen leveren. Proeve dringt daarom erop aan dat de regering het adviesorgaan nieuw leven inblaast. Hij onderstreept dat de financieel-economische crisis waarin het land verkeert niet alleen te wijten is aan dalende wereldmarktprijzen van grondstoffen, zoals beleidsmakers aangeven.

"Ik zeg dit met klem. De reden voor de huidige situatie is deels toe te schrijven aan ons eigen bestedingsgedrag. Wij geven te veel uit en moeten beseffen dat als je iets niet hebt, je het niet kan uitgeven." De bankdirecteur vreest dat die samenleving door het bestedingsgedrag van de overheid verkeerd wordt opgevoed. "Ik ben blij dat het nu hard wordt aangepakt."

De opmerking dat de Bankiersvereniging dit niet eerder heeft duidelijk gemaakt, is niet waar, zegt Proeve. De regering is 'achter gesloten deuren' wel degelijk hierop gewezen. "Als bankier kan je niet altijd in de publiciteit treden. Het is zelfs gevaarlijk om dit steeds te doen", zei hij. Ook in jaarverslagen van de banken is er volgens de bankdirecteur 'jaar in jaar uit' gewaarschuwd voor de druk op de begroting, de noodzaak van diversifiŽren van de economie en het oprichten van een stabilisatiefonds.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /dWT 06-12-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics