Nickerie.Net, woensdag 30 december 2015


Brunings begrijpt uitspraken president over SLM niet

Gerard Brunings, die tot 7 december president-commissaris was van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), is verbaasd over uitspraken die president Desi Bouterse heeft gedaan over de leiding bij de 'national carrier'. Brunings antwoordt op een vraag van Starnieuws dat de directie met toestemming van de raad van commissarissen handelingen heeft gepleegd. Volgens Brunings is de president verkeerd ingelicht. De lease termijn van de Airbus 340-300 (Palulu) met registratie PZ-TCP is verstreken. De eigenaar heeft aangegeven dat het toestel gevlogen moest worden naar Arizona.

fotoGerard Brunings

Brunings benadrukt dat de SLM verder geen verplichtingen heeft over de Palulu die al ingeleverd is. De president zei dat de perikelen met de aankoop van het laatste toestel de emmer hebben doen overlopen. Brunings merkt op dat de nieuwe Airbus ook geleased is. Er is een leasecontract gesloten met Airbus onder Europese regelgeving. Het onderhoud wordt gedaan door Lufthansa. Het gaat om twee gerenommeerde maatschappijen.

Bouterse zei dat er een toestel is gekocht dat misschien nu al ergens in de woestijn staat. De regering bekijkt het contract of er extra schulden worden gemaakt. Hij merkte op dat de SLM belangrijk is voor de ontwikkeling van het land. Volgens hem zijn er grote blunders gemaakt door directeur Ewald Henshuys van de SLM en het hele team. Daarom is besloten dat president-commissaris Louis Voight de leiding van het bedrijf voorlopig overneemt.

Brunings, die formeel nog luchtvaartadviseur is van de president, zegt dat hij niet betrokken is bij de besluiten die de president genomen heeft. Hij merkt op dat alle stukken van de SLM door hem overhandigd zijn aan Voight. Er is ook goed overleg met hem geweest. Er zijn bij Brunings geen blunders van de directie bekend, totdat hij overgedragen heeft aan de nieuwe raad van commissarissen.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /NSS 30-12-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics