Nickerie.Net, donderdag 31 december 2015


Retro 2012;

Rozendaal: Bouterse heeft mij US$ 10.000 gegeven

"Desi Bouterse heeft mij US$ 10.000 gegeven een week of tien dagen na de zitting van 8 mei 2010. Toen ik het geld natelde, bleek er 100 dollar te min te zijn in de enveloppe. Ik heb het geld genomen omdat ik het nodig had." Dit zegt Ruben Rozendaal, lid van de groep van 16 coupplegers, als getuige in de zaak tegen Bouterse die nu gaande is in Boxel. "Ook de raadsman van Bouterse, Irwin Kanhai, heeft na de zitting van 8 mei 2010 SRD 250 voor mij achtergelaten bij kapitein Samuel", onthult Rozendaal.

fotoHij deelt mee dat Kanhai ook thuis bij hem is gekomen en zijn beklag deed dat hij nooit geld van Bouterse heeft gekregen, terwijl hij hem al die tijd verdedigt . "Kanhai zegt dat ik meineed heb gepleegd, maar wat is hij thuis bij me komen doen", stelt Rozendaal.

"Ik ken Bouterse als een crimineel. Hij is verantwoordelijk voor de dood van Roy Horb, Guno Mahadew, Roy Tolud en Wilfred Hawker", zegt Rozendaal. Hij blijft erbij dat Mahadew, die zijn zwager was, om het leven is gebracht. "Bouterse was drugsdealer en wapenhandelaar. Er kwamen wapens uit LibiŽ. Die werden naar de Farc gestuurd in ruil voor drugs", beweert Rozendaal. Hij heeft een naam in een enveloppe afgegeven aan de president van de Krijgsraad, Cynthia Valstein-Montnor. De zitting is iets voor half tien begonnen en nog steeds gaande. Rozendaal wordt gehoord als getuige tegen Bouterse.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /NSS 30-12-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics