Nickerie.Net, woensdag 30 december 2015


Somohardjo: Sapoen en Chitan zijn geen parlementariërs meer

Paul Somohardjo, voorzitter van de Pertjajah Luhur, springt een gat in de lucht: “We hebben de zaak gewonnen. Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan zijn geen parlementariërs meer.”  De rechter in kort geding heeft vanmorgen uitspraak gedaan in de zaak waarbij de Partijraad van de PL heeft gevorderd dat Sapoen en Chitan worden teruggegeroepen. Somohardjo zegt dat beide volksvertegenwoordigers met stemmen van de PL zijn gekozen en zich niet kunnen verenigen in een aparte fractie.

PL verraders Raymond Sapoen en Dipakkkoemar ChitanPL verraders Raymond Sapoen en Dipakkkoemar Chitan

Ook hebben de twee een eigen beweging; de vernieuwings- en hervormongsbeweging, opgericht met een eigen adres, een logo en secretariaat. De PL-partijraad heeft na een eerdere uitspraak in haar nadeel, de correcte procedure gevolgd om de vergadering van de partijraad te houden. Voor die bijeenkomst waren onder andere ook Sapoen en Chitan uitgenodigd, maar zij verschenen niet.

Als de uitspraak er één is van terugroeping en de regels van het Centraal Hoofdstembureau worden gevolgd, betekent dit dat Sapoen en Chitan geen assembleeleden meer zijn. Dan komen een kandiaat van de NPS en één van de VHP in het parlement. Somohardjo houdt om 12.00 uur een persconferentie over deze kwestie.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /GFC 30-12-2015

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2015. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics